Problém s centrálem, po zamknutí odemkne

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Poslaťod Rope » Ned 8. Jún 2008, 16:21

Jsi normální? ty tady citujeą rok starý příspěvek, nepoznáą přetrľený drát? To potřebujeą napsat hnědy a světle ąedý a nebo jen hnědý, rozděláą a vidíą. A teď si smaľ tu citaci, citovat rok starý příspěvek je dost ujeté. ROPE
ps ta nevrlost je proto ľe se ptáą na více částech fora a nezapojujeą do diskuze mozek.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod jarin » Uto 24. Jún 2008, 22:21

Tak jsem měl stejnej problém,jen to bylo u dveří řidiče :D
ex X1 1.9 TD silver break 99 s klubovýma podložkama :-)
Fofo II kombi 07
X1 1.8 99 exklusive
Obrázok užívateľa
jarin
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Vw Touran ,Fofo II kombi 07,ex X1 99 silver break 1.9td, X1 99 sedan 1.8 exklusive

Ach ty dráty...

Poslaťod Berys5 » Sob 5. Júl 2008, 13:38

Ahoj, nalomené dráty ve dveřích jsou specialitka u Xsar! Doporučuji vąem co to opravují, a» to dělají opravdu pořádně. ®ádná izolepa, ľádný stáčení drátů atd.... pěkně spojit pájkou a pouľít tlustąí samosmrą»ovací buľírku, protoľe jinak se to zlomí zase o kousek dál. Já osobně uľ u některých kablíků nemám kde brát... :?

..........................................................................
Xsara 1.8i zelená metla
Obrázok užívateľa
Berys5
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Marek » Sob 5. Júl 2008, 15:00

"Lámavost" vodičů je dána materiálem izolace, která zejména v zimě tvrdne. Doporučuji vodiče nahradit kvalitními, sice nebudou dodrľeny barvy a značení, ale bude to fungovat. Ideální je silikonová izolace, nebo koupit kvalitní vodič s pracovní teplotou alespoň do -25°C v obchodě, kde ví, co prodávají. Moľná se budou prodavačky divit, ale u tzv. autovodičů je -25°C minimum mrazové odolnosti. Pozor na průřez u silnějąích, např. vyhřívání zadního okna u kombíka. Kvalitní spájení s pouľitím kalafůny, ne "zázračných vodiček", které ve vlhku mohou korodovat a smrą»ovačka jsou samozřejmostí. Pokud se takhle nahrazuje více vodičů, je dobré nedělat spoje na jednom místě, ale posunout je o více neľ délku spoje a svazek zabandáľovat izolačkou. Kaľdý pájený spoj by měl být připevněný ve svém okolí k celistvému vodiči (svazku), aby se spoj neohýbal, u konektorů je dobré pouľít zase smrą»ovačku, nebo pruľnou silikonovou buľírku. Kromě mechanického zpevnění to zabrání neľádoucím zkratům.
Daląím důvodem lámání vodičů je jejich velké napínání a nevhodné seskládání do svazku. U předních dveří je dostatečná rezerva ve sloupku, aby se daly urovnat a uvolnit v chráničce.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Poslaťod Wladan » Uto 8. Júl 2008, 8:30

Ahoj vsem, tak se pridavam take se stejnym problemem: po zamceni se mi u xsarusky ( r.v. 99 1,8 16V VTS ) behem nedefinovane doby dvere zas odemknou. Nekdy je to hned, nekdy po minute, nekdy po nekolika hodinach. Vsechny draty ve dverich jsem zkontroloval a " bohuzel" jsou vsechny v poradku! Po zamceni klicem to dela u obou dveri porad to same, coz svedci o tom, ze to opravdu draty nebudou :-( Byl jsem s tim uz i v citroenu a nevi si s tim rady :-( Prej by to mohl byt jeden ze zamku, ale uz netusim ( oni taky ne ) jak zjistit ktery...

Pokud mate nekdo nejaky napad, poradte prosim, uz si s tim nevim rady :-( a akorat cekam kdy mi xsarusku ukradnou...
Wladan
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Marek » Uto 8. Júl 2008, 21:41

Zkouąel jsi také rozpojit a spojit konektory ve dveřích? Pokud tam nebude ąpatný kontakt (nebo v jiném konektoru), zbývají jen spínače v zámcích :cry: . Jako provizorní opatření proti samovolnému odemykání se dá jen vyndat pojistka centrálu, vrátit se o 20 let zpět a zajią»ovat jednotlivé dveře ručně.
Ale něco konstruktivnějąího, nech otevřené vľdy jedny dveře, zacvakni zámek naprázdno, zamkni a pohybem dveřmi a poklepem na zámek zkus, jestli se neodemkne. Moľná se pozná, které dveře (zámek) to jsou, potom by se propojením kabeláľe před konektorem (uvnitř auta) dala závada potvrdit (provizorně odstranit) a přesněji lokalizovat závadu přemís»ováním propojky blíľ k zámku.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Poslaťod Wladan » Str 9. Júl 2008, 7:15

Děkuji za radu! Samozřejmě jsem zkouąel odpojit konektory ve dveřích, dokonce jsem je i prostříkal kontaktolem...Nepomohlo! Takľe to zřejmě bude v některém zámku...

Ta rada s pojistkou je super, docela by se mi to ted hodilo....jaka to je pojistka?

Neznáte někdo nějakého schopného autoelektrikáře, který by si s tím poradil? Ideálně Plzeň a okolí..

Jak si myslel zamek zacvaknout na prazdno? To jsem uplne nepochopil..

Díky moc!
Wladan
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Marek » Štv 10. Júl 2008, 20:37

Pojistky nejsou v návodu dobře popsány, určitě jsou trvale napájené a zkusil bych čísla 15 a 25.

Zámek na dveřích má pohyblivou část, která zapadá do kulaté částí, která je na karosérii a při dovření dveří se pootočí. Zacvaknout se nechá nějakým nástrojem tenčím neľ prst - ąroubovákem, klíčem od auta... Zacvakává nadvakrát, musíą ho dotlačit na druhý záchyt, zhasne kontrolka otevřených dveří. Po zkouące se musí naprázdno klikou na dveřích otevřít, aby se zámek postavil do otevřené polohy.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Poslaťod jirkax23 » Pia 12. Sep 2008, 19:46

Zdravím vąechny. Chtěl jsem se podělit o zkuąenosti s problémem zamykání. Dlouho jsem hledal příčiny, které jsou tu uvedeny, ale chyby byla jinde. Ve dveřích jsou dvě zásuvky, jedna mezi karoserií a dveřmi a druhá na samotném mechanismu zámku. V mém přpadě to byl zoxidovaný kontakt na druhé zasuvce, tuąím pozice 6 v elektroschématu.
Prílohy
Schéma centrálu el. 2.pdf
(38.1 KiB KiB) 317 krát
Obrázok užívateľa
jirkax23
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara 1.8 Coupe

Predchádzajúci

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 25 hostia