Zaseklý klíček v zapalování picasso

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Zaseklý klíček v zapalování picasso

Poslaťod Radek » Pia 28. Júl 2006, 16:58

Stalo se někomu ?e přes tyto vedra ?e ne?el vytáhnout klíč ze zapalování?
Radek

Poslaťod Radek » Sob 29. Júl 2006, 17:42

Zpekla se zadní plastová část spínací skřínky v poloze nastartováno tak?e klíč ne?el vytáhnout.V jednom servisu mi řekli ?e je?tě ráno měli 3 kusy ale byl jsem čtvrtý.Ve druhém ?e je asi picassový den proto?e u? 2 lidi se po tomto dílu sháněli a před chvílí prý někdo volal ?e nemů?e vytáhnout klíč ze zapalování.Tak bych řekl ?e je to konstrukční závada spí? ne? náhoda.
Radek

Poslaťod Mig45 » Sob 29. Júl 2006, 18:18

Radek píše:Zpekla se zadní plastová část spínací skřínky v poloze nastartováno tak?e klíč ne?el vytáhnout.V jednom servisu mi řekli ?e je?tě ráno měli 3 kusy ale byl jsem čtvrtý.Ve druhém ?e je asi picassový den proto?e u? 2 lidi se po tomto dílu sháněli a před chvílí prý někdo volal ?e nemů?e vytáhnout klíč ze zapalování.Tak bych řekl ?e je to konstrukční závada spí? ne? náhoda.

No tak to opravdu nepotesi.To by mel Citroen zacalovat !!
Ford C-MAX
Citroen Xsara II coupe
Citroen Xsara II
Citroen Xsara I coupe
Mig45
Čestný člen
Čestný člen

Poslaťod pikacu » Pon 31. Júl 2006, 11:09

S tím klíčkem se mi to stalo asi před měsícem.Man?elka přijela z práce a
najednou jí ne?el vypnout motor,klíček byl zaseklý ve druhé poloze :-(((.Oprava v citroenu stála cca 3500 ,ov?em prý mi tam dali nějaké relé navíc a u? by se to stát nemělo.....
pikacu

Poslaťod Hosť » Uto 7. Nov 2006, 19:46

Tak mě se to stalo minulý pátek.Máchalová přijela domů a nemohla chcípnout auto ,?e je to zaseklé.V pátek v deset večer s tím u? nikdo nic moc nenadělá.Odjeli jsme k osobnímu mechanikovi a ten mi ukázal jak chcípnout motor a znovu nastartovat,po chcípnutí jsem odpojil baterku, aby se přeru?il přívod elektřiny do auta.Zkusil jsem rozebrat spínací skřínku a zjistil jsem, ?e je v háji mechanizmus elektroinstalace( kabelá? je ukončena plastovým přepínačem a ten je spojený se zapalováním v tom se to střihlo).Tak jsem začal obvolávat kde, koho včetně vrakovi?t a v?ude měli buď vysoké ceny a nebo doporučovali vyměnit celé zapalování.Vzhledem k tomu, ?e mám pouze jeden klíč a nemám chipovou kartu"ne od Chipa" :lol: ale od picassa , tak je to celkem problém(nemám rád chipi) :lol: .V citroenu mi vynění v?echny zámky včetně nádr?e + nová chipová karta +3 klíče+práce předbě?ně 10000 kč.Chtěl jsem tam dojet sám bohu?el po dlouhodobém odpojení baterky a rozebranem zapalování mi, ale u? auto nenastartovalo a takhle to dopadlo. Foto dodá chip. :wink:
Hosť

Poslaťod CHiP » Uto 7. Nov 2006, 19:49

A takhle to dopadlo:
Prílohy
Máchal.jpg
Máchal.jpg (31.17 KiB) Zobrazené 11383 krát
Naposledy upravil CHiP dňa Str 8. Nov 2006, 4:42, celkovo upravené 2
Obrázok užívateľa
CHiP
V.I.P.
V.I.P.

omluva

Poslaťod Máchal » Uto 7. Nov 2006, 19:49

Zapomněl jsem se přihlásit. Máchal :oops:
XSARA PICASSO 2.0 HDI (Pikaču)
RENAULT Laguna II Grandtour 1.6 16V,LPG (Berta)
http://www.nemeckypinc.eu
Obrázok užívateľa
Máchal
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi r.v.2001

Poslaťod radek » Str 8. Nov 2006, 20:02

Mně stačilo vyměnit tu plastovou část s kabelá?í.Díl stál 2100 Kč.V servisu říkali ?e je to poměrně častá závada,kdy? jsem podotkl ?e by tedy mělo být u? nějaké vylep?ení aby závada nevznikala tek servisák řekl ?e vylep?ení je to,?e se to dělá ze dvou dílů.Tudí? nemusím vysmahnout 10 litrů ale jenom 2100.Mazané jak prase!
radek

Poslaťod Rope » Str 8. Nov 2006, 21:47

radek píše:Mně stačilo vyměnit tu plastovou část s kabelá?í.Díl stál 2100 Kč.V servisu říkali ?e je to poměrně častá závada,kdy? jsem podotkl ?e by tedy mělo být u? nějaké vylep?ení aby závada nevznikala tek servisák řekl ?e vylep?ení je to,?e se to dělá ze dvou dílů.Tudí? nemusím vysmahnout 10 litrů ale jenom 2100.Mazané jak prase!

Rozdíl bude asi v tom, ?e tobě měnili jenom kabely, kde?to Machalovi komplet spínačku a zámky. Pokud jsem to dobře pochopil.
Kura, to byl zase pátek Máchale. :(
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Máchal » Štv 9. Nov 2006, 12:26

for rope:Jo uplně v?echno, proto?e mě se to bohu?el zmrvilo v té spínací skřínce i v tom kabelu tak?e v?echno nové.A opravené to bude nejdřív 16.10. tak?e jsem pěkně nasr.... :evil:
Obrázok užívateľa
Máchal
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Rope » Štv 9. Nov 2006, 20:50

16.10 ? to čekají na materiál? Nebo soutě?í ve zručnosti výměny nohama?
Zdá se mi to dost dlouhá doba, ale pokud věci objednávají, tak to někdy trvá. Jinak Máchale tě zdravím a VYĎER?AJ PIJANĚR
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Hosť » Štv 9. Nov 2006, 22:29

rope:Čekaj na tu kartu,a? přjde z francie.No co? o to ja bych to něak vydr?el, ale asi si budu muset pujčit auto a nebo chodit pě?ky,domů to mám 50km no to bych se pro?el. :twisted:
Hosť

Poslaťod Máchal » Štv 9. Nov 2006, 22:31

to jsem byl já sem se zapoměl přihlásit (opět) :oops: máchal
Obrázok užívateľa
Máchal
V.I.P.
V.I.P.

Poslaťod Vajda » Ned 12. Nov 2006, 10:03

No já to vyře?il tak, ?e jsem chcípnul auto přes rychlost a pak jsem klíčkem pootočil hrubou silou za pomocí kombinaček. Stejným stylem jsem i nastartoval. Pak jsem spínačku prostříknul nějakym kontoxem a přestal mi jít ventilátor. No ale a? to vyschnulo, tak se dal dokupy i ventilátor a otáčím s klíčkem jak po másle. Cena: 0,-
Vajda

Poslaťod Rope » Ned 12. Nov 2006, 12:06

Kdy? to nejde silou, pou?ij vět?í sílu. :lol:
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Ďalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 18 hostia