ZADNÍ STĚRAČ

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: ZADNÍ STĚRAČ

Poslaťod Hubi » Pon 30. Mar 2009, 9:21

Já měním jen gumičky, koupil jsem v TESCU dvě grafitované za stovku v balení Tuning Line a jsem s nimi maximálně spokojený. Dával jsem je na AXko a na manželčinu Corsu a skvělý, sklo je po setření suché. Na Xsaře je ještě nemám, protože ty, co tam jsou, jsou ještě v pohodě, ale už je mám koupené a čekají na svůj čas.
Obrázok
Citroën Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, r.v. 2001
Peugeot 807, 2.0 HDI 100kW, EXCLUZIVE, r.v. 2007

Citroën Xsara II liftback, 1.6 16V CHRONO, r.v. 2003 - stále u našeho domu, pane říká tatíkovi
Obrázok užívateľa
Hubi
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, rv. 2001

Poslaťod mirdi » Pon 30. Mar 2009, 17:37

Ahoj jo jsou to Valea a dělá to pesně jak píšeš nahoru to ještě jde ale dolu je to katastrofa zkusim Ch :D ampiony tak dám potom vědět jak jsem dopadl
mirdi
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Citroen Xsara 1.8 benzin 98

Poslaťod Cvrček » Pia 17. Apr 2009, 17:41

Nechce se mi zakládat nové téma a tak se zeptám tady. Nastal mi další problém se zadním stěračem. Stěrači se nechcevubec jet. Spíše se plazí po skle a při zpáteční cestě se zastaví asi třetinu cesty odspodu. Prosím,stalo se to už někomu z vás?
Dráty v průchodce mám vyměněné a tady problém není. Druhá věc,která mě zatím u stěrače trápila bylo relé a to je taky v pořádku.
Mé podezření je,že se mi hnula ta gumová krytka pod ramínkem a dostala se mi kolem osky voda a udělalo to nějakej binec ve vnitřku.
Měl někdo z vás ten stěrač rozdělanej? jak jsem koukal,tak při demontáži musím odvrtat tři nýty,pak tam jsou tři torxy. A jak dál? Už mě to po tý letošní zimě nebaví,furt něco...

Předem děkuji!
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod dokturek » Pia 17. Apr 2009, 18:07

než to začneš rozebirat tak bych tam skusyl na tu osku střiknout trochu wdčka možna že se to rozchodi
xsara ll 1,6/16v čvrtek 23.8.2001 celkem slušna kara :)
Obrázok
Obrázok užívateľa
dokturek
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: xsara ll 1,6/16v 8/2001 motor-TU5JP4

Poslaťod Cvrček » Pia 17. Apr 2009, 18:17

To jsem zkusil včera a dnes ještě jednou. Bez úspěchu.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod dokturek » Pia 17. Apr 2009, 18:32

tak ještě mě napadaji uhliky
xsara ll 1,6/16v čvrtek 23.8.2001 celkem slušna kara :)
Obrázok
Obrázok užívateľa
dokturek
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: xsara ll 1,6/16v 8/2001 motor-TU5JP4

Poslaťod Šedivka » Pia 17. Apr 2009, 20:29

A seš si 100% jistej tou průchodkou, že je v pořádku, mě to dělalo přesně to samý a problém byl tam.
Obrázok užívateľa
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Poslaťod Cvrček » Sob 18. Apr 2009, 6:51

Bohužel průchodkou si jistej sem. Nejenže mám již všechny dráty vyměněné,ale hlavně jsem to včera měl opět rozdělaný tam je všechno v pořádku.

Edit 11:40
Tak jsem při návratu autem zkusil zapnout stěrač. Zastavil se už na začátku. Když jsem trochu zabral,tak má snahu se točit,ale drhne to. Takže měl to někdo z vás rozdělaný?
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Marek » Str 22. Apr 2009, 17:18

Jestli to motor neutáhne a když mu pomůžeš rukou se točí, máš představu o kroutícím momentu, který chybí. Důvod může být mechanický - nenamazaná převodovka, nebo elektrický. Pokud si dobře vzpomínám, je v zadních dveřích u stěrače relátko cyklovače, zapnul bych stěrač a měřil napětí těsně před motorkem. Do motoru jdou 4 dráty, zem, napájení přes klíček, napájení pro trvalý běh a napájení přes cyklovač (ten je asi pro ostřikovač, přiznám se, že zadní stěrač používám jen několikrát do roka). Zem jsi už asi kontroloval, jen připomínám, že nestačí ukostřit na plech dveří, panty dobře nevedou. Dál bych zkontroloval konektor a pak už může být závada jen uvnitř - něco nenamazaného, uhlíky, špatný spoj na přívodu k nim.
Jestli nemáš schéma, můžu Ti ho poslat, napiš SZ. Napětí na motorku se dá dobře zkontrolovat vytažením konektoru z motorku, zapnutím klíčku a stírání a žárovkou alespoň 20W s naletovanými vodiči musíš najít 2x napětí. Multimetr bez zátěže je na nic, přechodové odpory neodhalí.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Poslaťod Cvrček » Str 22. Apr 2009, 17:34

Ahoj Marku.
Po elektrický stránce je všechno v pořádku. Jsem původem elektrikář,tak s tím problémy nemám. V podstatě to,co jsi si tady popsal jsem ještě včera odpoledne kontroloval a zkoušel. Problém si mi proto jeví jako mechanického původu. A malinko mě o tom včera přesvědčilo i to,že jsem na tom plastu,co to zevnitř kryje našel stopy zaschlé vody s nějakým sajrajtem. A po prohlídce jsem zjistil,že to pochází z převodovky. Jenže nevim,jak ji rozdělat.
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Marek » Str 22. Apr 2009, 19:00

Tak to Ti nezávidím, dráty se opravují snáz. Motorek s převodovkou je tedy nerozebiratelný? Chtělo by to oddělit a rozebrat převodovku a nevyndat přitom rotor ze statoru kvůli permanentním magnetům. Jak je to s nýty a torxy? Není motorek nýtovaný a převodovka šroubovaná?
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Poslaťod jarin » Str 17. Jún 2009, 17:09

Taky mámj problém se zadním stěračem, mě se zase sám od sebe rozběhne a stírá v intervalech. Pak je to zase tejden v klidu a pak začne blbnout zas.
ex X1 1.9 TD silver break 99 s klubovýma podložkama :-)
Fofo II kombi 07
X1 1.8 99 exklusive
Obrázok užívateľa
jarin
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Vw Touran ,Fofo II kombi 07,ex X1 99 silver break 1.9td, X1 99 sedan 1.8 exklusive

Poslaťod Cvrček » Pia 19. Jún 2009, 21:10

To jarin: Tak tohle sem viděl u jednoho dvojkovýho Breaka,na kterým jsem pomáhal s opravou kabinovýho ventilátoru. Majitel říkal,že mu to čas od času dělá. Ale v poslední době častěji. Byli to dva navzájem spojený poškozený dráty ve slavné průchodce do pátých...

A já se vrátím ke svému problému. Původně jsem sháněl stěrač z Breaku,ale zjistil jsem,že ten,co je u krátkých,je stejný,akorát na jiném držáku. A jelikož ten měli kamarádi doma,tak ho mám na cestě poštou a příští víkend s tím budu zápasit. A ten starej pak schválně zkusím rozkuchat.
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Cvrček » Str 16. Sep 2009, 18:17

Tak se po dvou měsících vracím ke svému problému se zadním stěračem.
Nakonec jsem trapně zjistil,že motorek z krátký Xsary do Breaka nejde použít. Předělat uchycení motorku do držáku by nebyl problém,ale nesedí délka osky. Je totiž krátká.
Nedávno se tady v bazaru objevil inzerát na motorek na Breaka,takže jsem se Markem (marco) dohodl a koupil od něj funkční novějšího typu. Ze svého nefunkčního jsem odletoval komplet dráty s koncovkou a relátkem,přiletoval to na ten funkční. Zároveň je potřeba použít plechovej držák ze starého,protože na novém je jiný uchycení pro konektor. A pro přichycení jsem požil šroubky,protože se mi to nechtělo nejtovat. Sice dostat jednu matku na správné místo bylo trochu blbý,ale nakonec se povedlo a konečně mi opět funguje zadní stěrač!!! :jup:
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

zadní stěrač

Poslaťod chipoliny1 » Str 13. Jan 2010, 17:43

MOj dalsi problem je aj v zadnom stieraci, ale nie je to az tak zle. Mne sa stale po nastartovani zapne zadny stierac ci prsi ci svieti slnko proste stale ked nastartujem a nefunguje mi na nom cyklovac inak je funkcny ked ho zapnem pocas jazdy aj ostrekovac. Prosim o radu. Dakujem
chipoliny1
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: xsara break 2,0 HDI 66 kw, 2003

PredchádzajúciĎalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia