No zjistil jsem, že napětí zůstává na obou pojistkách 20 a 21 což je pro ventilátor ,motorek s čidlem vnitřní teploty, vyhřívání zadního skla a zrcátek i po vytažení klíčku ze spínačky, jenomže mě jede jenom to čidlo vnitřní teploty i po vytažení klíčku, ventilátor až ve druhé poloze spínačky se rozjede a vyhřívání zrcátek sepne už v první poloze a vše by mělo běžet až po nastartování.
Pokud se nepletu, tak z baterky jde napětí přímo na spínačku nebo jde nejdřív do pojistkové skříňky uvnitř auta a pak přes spínačku na relé ? Ve schématech Cvrčka jsem to dostatečně nepochopil.
Je mi divné, když je na pojistce neustále napětí, proč kabinový ventilátor taky nejede i po vytažení klíčku.
Pokud je spínačka předřazená pojistce uvnitř auta a není třeba ještě nějaké relátko v motorovém prostoru, tak pak je to jasné a problém je ve spínačce.
Budu rád za pomoc a rady, protože jsem zjistil, že je všude přístup jak k penězům a než budu něco měnit a kuchat, tak se zeptám.
Pomohlo by mi vědět jestli jde napětí z baterky přímo na spínačku a jestli má nebo nemá být napětí na výše zmiňovaných pojistkách i po vytažení klíčku ze spínačky.
-- přidáno 09 kvě 2012 08:41 --
Zlaté fórum a lenost pořádně hledat,ale nenapadlo mě to hledat pod tím malým ventilátorkem s termistorem vedle hodin.
http://www.xsara.cz/phpbb3/viewtopic.php?f=57&t=5820&p=60766&hilit=%C4%8Didlo+vnit%C5%99n%C3%AD+teploty#p60766Takže se pokusím zaměřit na ty relátka. Je fakt,že teď u nás byly velké deště a je to možné ,že se nějaká vlhkost dostala až ke kontaktům relátek. Byť to jedno zelené jsem měl venku a testoval spínání,pod ten filc mě nenapadlo se podívat ,ale jestli je tam nějaké regulační relátko od alternátoru ,tam by potom stačilo mít dostatečný budící proud pro cívku okolo 1A,zdálo se mi , že jsem při vypnutém motoru měřil skoro napětí skoro 15V což mi příjde ,že je moc a mám strach , že mi to přebíjí baterku. něco bude špatně v relátkách,budu se muset víc na ně podívat.
Budu rád za každý tip a zkušenost,pomůže to i dalším.
-- přidáno 09 kvě 2012 14:49 --
Dneska jsem nahodil pojistku a relátko zacvakalo jak zběsilé a najednou zase všechno fungovalojak má,všiml jsem si, že ten tapec co kryje relátka je lehce navlhnutý. Takže asi jak psal MPík něco se vysušilo a zase to šlape. Každopádně relátko seženu nové a projistotu vyměním. Jen zjistit proč to navlhnulo teď v deštích a jestli ten tapec jako krytí relátek je dobré nechat.