Centrál neotvára vodičove dvere

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Centrál neotvára vodičove dvere

Poslaťod kliff » Ned 20. Dec 2009, 23:07

Priatelia, dnes večer som cez centrál odomkýnal auto a otvorilo mi všetky dvere, okrem vodičových. Tak som strčil kľúč do zámky na strane vodiča a otvoril ich manuálne. Následne sa mi auto nedalo zamknúť pomocou centrálu, len cez vodičovu zámku. A keď som ho potom odomkýnal, otvorilo mi všetky dvere okrem vodičových – tie som musel opäť otvárať manuálne. Je mi jasné, že pravdepodobne má na to vplyv fakt, že vonku je 15 pod nulou. Každopádne, čo môžem robiť a v čom je teoreticky problém? :D
P.S: Čítal som rady v topicu o centráloch, ale pre istotu sa radšej pýtam, lebo presne takýto problém sa neriešil... Dík.
:wink:
kliff
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Citroen Xsara II 2,0 HDi 66kW, r.v. 2001, v plnke so vstavanou navigáciou

Re: Centrál neotvára vodičove dvere

Poslaťod MP » Pon 21. Dec 2009, 6:56

Teoreticky je zlomenej drátek v průchodce mezi dveřima a kastlí . Prakticky taky , nebo aspoň by to bylo první kam bych se kouknul .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Poslaťod kliff » Pon 21. Dec 2009, 10:59

Dakujem za radu - ked dosnezi, skusim sa pozriet. Uz sa mi to vsak raz stalo, vtedy som auto nechal otvorene a zhruba po hodine, ked som pootocil klucik vo dverach u vodica na stred, tak to islo normalne... Medzicasom sa vsak oteplilo...
kliff
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod MP » Pon 21. Dec 2009, 14:23

Tak je to vždycky , začne to zamykat občas - drátek je nalomenej a jak se to přeruší úplně tak to přestane fungovat úplně .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Poslaťod kovy » Str 23. Dec 2009, 12:30

Ja si myslim, ze to v drate nebude, ale v zamku, pretoze keby si mal zlomeny drat, tak by si "central stale myslel" ze su dvere otvorene a po zamknuti by hned odomkol vsetky zamky (mal som problem so zlomenym kablom a po zamknuti hned odomkol komplet cele auto) . Nieco podobne sa mi stava, ked sa niekto pokusi otvorit zadne dvere pred odomknutim auta - centralom potom odomknem, ale zadne dvere zostanu zamknute (vsetky ostatne su otvorene). Po znovu zamknuti a otvoreni je uz vsetko ok.Dalej som to bohuzial neriesil.
Xsara II 2.0HDi 66kW 2001
kovy
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Šedivka » Str 23. Dec 2009, 14:28

To že zamkne a hned odemkne je spíš problém v koncovém spínači a ten může mít v pořádku (nesvítí kontrolka na palubce), prostě jsou dveře zabouchlý a to centrálu stačí, takže to ten drát klidně může bejt, taky bych to na něj viděl.
Obrázok užívateľa
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Poslaťod Cvrček » Str 23. Dec 2009, 16:55

kovy píše:Nieco podobne sa mi stava, ked sa niekto pokusi otvorit zadne dvere pred odomknutim auta - centralom potom odomknem, ale zadne dvere zostanu zamknute (vsetky ostatne su otvorene). Po znovu zamknuti a otvoreni je uz vsetko ok.Dalej som to bohuzial neriesil.

Tak tohle neřeš. Mě to dělá taky. Ptal jsem se na to v pažoutu,když mi tam kamarád něco dělal,elektrikáře. A ten říkal,že to je normální.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Rope » Str 23. Dec 2009, 17:25

Pokud někdo tahá za kliku při odemykání, tak se stane u nejednoho auta to co tu popisujete, druhá a horší varianta, že to pak nejde vůbec, se mi stávala na hyundaii, to jsem musel vždycky sundat tapec a nasilím přetlačit.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod kliff » Štv 7. Jan 2010, 1:37

Prisiel som na to, ze o robi len vtedy, ked je von menej, ako 10 stupnov pod nulou. Ked potom pobeham a auto sa zohreje, vsetko je zrazu OK.
kliff
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod axx » Štv 7. Jan 2010, 9:00

mě to dělalo totéž....až jednou v létě buch a nic nepomohly ani prosby ani nadávky tak jsem přijel domů a když jsem rozebral průchodku nestačil jsem se divit ale když jsem nadstavil a přicínoval všechny dráty ejhle všechno hraje jak má takže být tebou určitě kouknu tam...
Obrázok
By axxel_f at 2011-04-13
Obrázok užívateľa
axx
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsaruska I 1.9D 50KW 97

Poslaťod Quassi » Str 20. Jan 2010, 16:05

kliff píše:Prisiel som na to, ze o robi len vtedy, ked je von menej, ako 10 stupnov pod nulou. Ked potom pobeham a auto sa zohreje, vsetko je zrazu OK.

problem mas v zámku dverí ! Aj mne to robilo.. ci skor vobec nereagoval na dialkac, iba na manual... Dalo sa to dokopy, ked som omylo oprel dvere o kamosovu branu do dvora... cize staci otras, alebo sa upevnil nejaky kontakt (uzemnenie) a uz to funguje.

Skus poutahovat srouby a prestriekat kontakt sprejom... a premastit... malo by to fungovat. Je to jeden cely kus...
Xsara Picasso 1.6i Estate, r.v. 11/2000, Strieborná ...
Má to 4 kolesá, motor, volant... a hlavne jazdí to... :)
Obrázok užívateľa
Quassi
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara Picasso SX 16V (Estate) (1.6i) r.v. 11/2000, Silver

Poslaťod kliff » Pon 8. Feb 2010, 22:17

Takze, aby som to zhrnul. Robi to vtedy ked viac ako -10 a auto je zasnezene. Ked zasnezene nie je, vestko v pohode... Doriesim to asi az na jar, lebo teraz je to trochu problem... :lol:
kliff
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Kleki » Štv 11. Feb 2010, 20:53

To isté sa mi stalo niekoľkokrát , hlavne keď bolo vonku -15 a ešte menej ale na spolujazdcových dverách. Teraz , keď je teplejšie , tak mi to nerobí.
Bývalá Xsara break 1.9TD 1999 , Xsara Break Exclusive 2,0HDI 80kW, 2002
Aktuálne Citroen C5 Break Exclusive 2,0HDI 100kW s automatom r.v.2006 + Xsara 1998 1,4i(manželkina)
Obrázok užívateľa
Kleki
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Citroen C5 Break 2,0HDI 100kW(EX Xsara break 1.9 TD r.1999, Xsara break 2.0HDI/80kW r.2002)

Poslaťod Marek » Sob 13. Feb 2010, 22:11

To je celkem pochopitelné, teplejší izolace je pružnější a přitáhne konce přerušeného vodiče k sobě. Taky se mi to stalo u řidičových dveří, tak jsem zamknul klíčem a né dálkou...
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Poslaťod michal27089 » Pon 5. Dec 2011, 20:48

Cauko ja mam tiez momentale problem so zamykaním dverí,dnes mi zacal motorcek vo vodicovych dverach divne vrcat pri otvarani aj zamykaní ci manualnom alebo DO.Myslel som ze to bude tou zimou ale ako som tu cital prispevky tak ma to odradilo lebo tu este nemame taku zimu je tu mozno 0stupnov,nevadi po prichode domov som chcel zamknut manualne a nic,nedal sa mi otocit kluc na zamknutie,tak som presiel ku spolujazdcovim dveram a zamkol som normalne(zabzucal motorcek vod.dveri)Sem tam sa mi stalo pri man.zamykani ze po vrateni klucika po zamknuti sa mi automaticky odomkli vsetky dvere....tak teraz neviem kde sa stala chyba moja sara si asi robi zomna srandu,ak viete a mozete mi helfnu neaku uzitocnu radu budem vdacni dikes
michal27089
Profesionál
Profesionál

Vůz: Citroen xsara 1,6i 8V r.v.2000 copue

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 10 hostia