DO vyhazuje pojistky

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

DO vyhazuje pojistky

Poslaťod Mattes » Štv 13. Máj 2010, 21:57

Zdravím, mám takový problém. Nainstaloval jsem dálkové ovládání centrálu jako příme ovládání motorků. Když nezapojím konektor k jednotce v autě, tak DO funguje tak jak má, ale když konektor zapojím, tak mi to vyhodí pojistky. Předem děkuji za každou radu :ooo:
Mattes
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara 1.4 1999

Re: DO vyhazuje pojistky

Poslaťod Rope » Pia 14. Máj 2010, 11:39

Vyhazuje to protože jsi amatér a špatně si to zapojil. Kde si to viděl honit to na ovládání centrálu? pokud máš ty dráty odpojené z jednotky, tak to samo funguje, ale pokud to připojíš tak se ti to mlátí a pere ven pojistky. Vytrhni to ven a zapoj jak to má být a nebo si najdi někoho zkušenějšího než si ty.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod Mattes » Pia 14. Máj 2010, 12:54

Že to mam špatně zapojený vím, jinak bych sem nepsal. Myslel jsem, že tohle forum je od toho, aby mi někdo poradil. A tahle rada mi moc nepomohla, ale přes to za ní děkuju :?
Mattes
Návštěvník
Návštěvník

Poslaťod Surmi » Pia 14. Máj 2010, 15:44

Takže vytěpej ten DO ven a napojto přes řidičovy dveře(konektor) myslím šedý a hnědý drat je na central ,nejsem si jist už je to rok co jsem to zapojoval byla to Rada od ROPEHO to tak napojit a fungujeto :lol: (přeci je to jen Best of best aut.elektrikář)
Xsara 1.6 16V 80kW r.v.2003-Tatík
Peugeot 307 2.0 HDi 66kW Siemens r.v.2002 -bejvalka
Peugeot 207 1.4HDi 50kW r.v.2006
Škoda Octavia RS 2.0TDi 125kW
Obrázok
Surmi
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Škoda Octavia II 2.0TDi RS 125kW

Poslaťod Marek » Pia 14. Máj 2010, 21:14

Nebo jednoduše odstřihni dráty vedoucí od motorku centrálu k jednotce za místem, kam jsi se napojil - budeš ovládat motory. To, co radí Surmi je čistčí řešení, ale možností zapojení je více, záleží, jakou verzi centrálu máš, nedávno se to tu řešilo.
Pokud máš ve schématu k DO zakreslené přepínací kontakty na výstupech k motorkům, představ si, že na výstupy připojíš druhou takovou jednotku (zapojení výstupů je u všech jednotek stejné) a snadno přijdeš na to, proč vypadává pojistka, když jedna z jednotek změní stav libovolného výstupu. Pokud by v budoucnosti byly problémy s funkcí motorků. budou pravděpodobně poškozené kontakty relátek od zkratových proudů, záleží jak mohutné kontakty tam jsou. Jejich výměna není náročná ani nákladná.
Xsara Break 1.8 66kW LPG
Marek
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1 Break, 1.8 8V LPG,r.v.1999

Poslaťod Mattes » Sob 15. Máj 2010, 6:18

Chlapi, dík moc za rady! To s odstříhnutím drátů mě taky napadlo, ale nechtěl jsem do toho tak razantně zasahovat. Už jsem to zapojil snad správně a vše funguje tak jak má.
Mattes
Návštěvník
Návštěvník

Poslaťod Rope » Pon 17. Máj 2010, 11:53

Forum je od toho aby se radilo! to jo, ale né pořád dokola to samé. Pokud je někdo lenivý něco pohledat a pročíst pár stránek, pak se nediv že jě jinej lenivý radit. Jako první by vždy mělo být pročíst a prohledat požadovanou sekci a teprve pokud si sám nevím rady tak požádat o pomoc. A rada že to máš nechat zkušenějšímu je taky namístě, pár aut kde vyhořela instalace proto že někdo dost málo zkušený , ale internetem řádně proškolený a poučený udělal něco nezrovna košér.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 15 hostia