Nesvítí levé zadní světlo a pravá přední parkovačka help!

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Nesvítí levé zadní světlo a pravá přední parkovačka help!

Poslaťod xsaraplus » Str 19. Máj 2010, 0:25

Ahoj, žárovky vpředu i vzadu jsou v pořádku, prošel jsem pojistkovou skřínku pod volantem, ale i v motorovém prostoru a žádná přepálená pojistka tam není, help, nevíte, kde by mohla být chyba? :-((((( :(

Nemám BSI, žárovky jsem kontroloval a jsou v cajku, tak kde může být problém??? v pojistkách nic vypáleného není :-(((

Hlavně jsem tady ani nenašel, kde přesně ta pojistka má být?
Citroën Xsara Coupé 1.9 D 51 kW ročník 1999
xsaraplus
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.9 D

Re: Nesvítí levé zadní světlo a pravá přední parkovačka help

Poslaťod xsaraplus » Str 19. Máj 2010, 1:23

Ahoj, nedalo mi to a systémem pokus - omyl jsem přišel na chybu! Takže schéma co je zde na xsara.cz platí jen pro dvojkové Xsary, jedničková má pojistku na pozici číslo 5 tedy páté zprava odshora v pojistkové skřínce pod volantem. Co mě ovšem nejvíc vyrazilo dech, že zatímco parkovací světla jsou v kabině, potkávací a dálková mají pojistky pro změnu pod kapotou! Čert, aby do toho...

A ted proč přestala světla svítit? Pro mě naprosto nepochopitelně se pojistka ztratila kdesi v útrobách palubní desky, už se vám stalo, že by se uklepala a vypadla z trnů? Měl jsem v ruce stovky aut, ale tohle jsem ještě nezažil... :D Takže povídačky o Francouzích a elektrice pro mě nabývají reálné obrysy :D :D :jup:
xsaraplus
Profesionál
Profesionál

Poslaťod Cvrček » Str 19. Máj 2010, 16:41

Pro začátek dva dotazy:
1.Než jsi začal hledat,koukal jsi se do návodu na obsluhu?
2. Na jaké schéma jsi koukal?

To s tou pojistkou jsem již zažil. Ale byla pojistka č.2,bez které Xsarka nenastartovala. V pohodě najela do garáže,Viktor opravil čerpadlo ostřikovače a pak už to nejelo. Dvě hodiny jsme nad tím laborovali,X-krát koukali na pojistky a že tam jedna chybí si nikdo z nás nevšiml. Pojistka zmizela někde v útrobách mezi kabelama.
Proč jsem se ptal na ten návod? V návodu máš přímo rozepsané,která pojistka je na co. Po zkušenosti se ztracenou pojistkou nejdřív koukám do návodu (nebo do Jak na to),která pojistka má ten určitý okruh a pak jdu do pojistek. Jinak,proč jsem se ptal na ty schémata,když jsem se podíval do schémat,co jsem sem dával,tak tam je označené,kde která pojiska je.
A ty schémata jsou na X1. Sám jsem podle nich vždy vše dělal a nikdy jsem nenarazil na žádný zádrhel.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod xsaraplus » Štv 20. Máj 2010, 0:08

Cvrčku a kde je najdu? Našel jsem pouze schéma na X2 :D
xsaraplus
Profesionál
Profesionál

Poslaťod davados » Štv 20. Máj 2010, 0:38

Mě u X2 2003 vypadla pojistka od brzdových světel (někde tu možná ten topic ještě je) a taky by mě to nikdy nenapadlo,že by se to mohlo stát....
Obrázok užívateľa
davados
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Renault Vel Satis

Poslaťod Cvrček » Štv 20. Máj 2010, 19:37

Schémata najdeš tady v Elektrice pod názvem "Schémata na X1 s českým popisem".
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia