Zdravim
Mam (vlastne uz od kupy auta) problem s elektrikou v aute, s ktorym si neviem dat rady. Kamarat servisak mi povedal, ze nie je elektrikar a v servise mi zasa povedali, ze to bude dost drahe, vrtat sa v kabloch a hladat ten zly. Problem je nasledovny: Dokazem si hocikedy zapnut nudzovy rezim na motore. Motoru klesne vykon, a to celkom razantne, ale je zasa o dost tiksi, co ma prekvapilo. Robi sa to takto:
Staci parkrat zapnut a vypnut klimu. Potom sa zrazu vypne tachometer, motor zoslabne a klima prestane fungovat. Ak chcem ale vediet rychlost akou idem, staci zapnut ostrekovace a na chvilu mi ukaze, kolko idem (a umyje okna).
Obcas sa ten tachometer vypne aj sam, ale to len malokedy (raz za tri mesiace).
Je to velmi zabavna cast vybavy mojej xsary, najme ked niekoho veziem. Auto je sice tiche, aj tak by som to ale radsej opravil.
Preto by som sa chcel spytat, ci sa tu najde niekto, kto by mi vedel povedat, ktory kabel maju spolocny tachometer a klima, a preco sa to opat prepoji az pomocou ostrekovacou? Neviem ci sa nimi pusta aj klima, pretoze nemam tolko vody aby som cakal ci zacne chladit, ale urcite sa zapina tachometer a motor prejde do normalneho rezimu (citit na chvilu narast vykonu). Ma ten snimac rychlosti a klima nejaku spolocnu kostru? Alebo privod elektriny k nim je niekde preruseny a ide to len cez ten ostrekovac?
Akakolvek rada mi velmi ulahci zivot, usetri nervy a budem za nu vdacny.