lambda sonda a dobijení

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Re: lambda sonda a dobijení

Poslaťod PAVEL.K » Sob 7. Aug 2010, 18:41

jak jsem tu psal že se mi občas rozsvítí kontrolka co hlásí chybu motoru, tak na diagnostice to píše, chybu lambda sondy. Sondy jsem nechal obě vyměnit za nové a dělá to pořád. Myslel jsem si že to dělá plyn tak jsem schválně jezdil na benzín, ale udělalo to zas, že se kontrolka rozsvítila. Takže plynem to není. Tento problém začal od té doby co mi bylo měněno těnění pod hlavou, rozvody, vodní pumpa, spojka a termostat. Nevíte na co se zaměřit, případně co nechat poštelovat? třeba že by byli spatně seštelované ventyli atd,
PAVEL.K
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: citroen xsara, 1.4i rok 2004 benzín překopanej na plyn

Poslaťod zlj » Sob 7. Aug 2010, 19:49

To by ty ventily musely být naprosto špatně spíše bez vůle.Asi se k lambdě dostávají spaliny ve složení,který je mimo její rozsach.
Třeba to těsnění je tam špatně dané ajde do spalovacího prostoru voda nebo olej.Diagnostika by měla ukázat příčinu.
Kdybys byl blíž tak bychom to přečetli mám origo.
Obrázok užívateľa
zlj
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: citroen xsara 1.4i benzín 2002 a C3 1.4HDI 2007

Poslaťod PAVEL.K » Ned 8. Aug 2010, 7:45

tak naposled diagnostika ukázala: lambda sonda řada 1, sonda 2 neaktivní. Ale diagnostika nebyla dělaná přímo v citroenu
PAVEL.K
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod PAVEL.K » Štv 12. Aug 2010, 21:23

tak jsem byl na diagnostice prímo v citroenu a chtěl jsem aby mi přišli na to proč ta sonda nejde a zda je vadná sonda, tak příčinu neví, ale prošli jak sondu kde jim to hlásí chyby co je v datech co jsou do pc, a měřili i svazek káblu co jde k řídící jednotce a ten je ok. Jen porád nevím proč mi sonda po pár dnech odešla. a je to ta druhá sonda co je za katalizátorem. Jen mi řekli že kldyž mám v autě plyn že se tam dávaj trošku jiné sondy, než do aut co jezdí jen na benzín. Ještě mě napadlo kdyby odešel katalizátor mohlo by to ničit sondu a jak se dá zjistit zda je katalizátor ok či ne, na emisích či kde?
PAVEL.K
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod PAVEL.K » Str 18. Aug 2010, 21:08

tak sonda už je vyřešena, byl to zmetek z vyroby, jen ten co mi to prodal nechtěl to vzít na reklamaci, až papír z citroenu, kde měl napsáno že bylo děláno diagnostika sondy i kabelu k řídící jednotce, si sondu vzal zpět, jen doufám že reklamaci uznají
PAVEL.K
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Predchádzajúci

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 14 hostia