Dálkové ovládání

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Dálkové ovládání

Poslaťod Wladan » Ned 11. Feb 2007, 22:45

Ahojky lidičky, tak mi začala xsaruska zlobit. Ulomil se mi microspínač v DO. Nevidim v tom velký problém, koupím nový a vyměním, ale mám problém se do toho klíče dostat. Nemáte s tím někdo zkušenosti? Odšrouboval jsem ten šroubeček, otevřel, kouká na mě plošňák, ale nevim jak s nim ven :-( Help mee .. Diky vsem predem za rady..
Wladan
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod darnel » Ned 11. Feb 2007, 23:05

Opatrně táhnout, aspoň u mně to tak je. Mám taky ulomený mikrospínač, on se dá koupit samostatně?
darnel
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Verdom » Pon 12. Feb 2007, 6:32

Zrovna včera jsem měl stejný problém. Ten tišťák jde vytáhnout. Ten mikrospínač bude asi problém sehnat. Nevíte někdo jestli je možné použít ten tišťák z jiného ovladače? Já vyměnil baterku, podle návodu se snažil při zapnutém klíčku synchronizovat a nic. Co s tím předchozí majitel dělal nevim, ale rozhejbat se to nedaří. Centrál chodí, ale dálkové ne. Kde by mohla být zrada? :cry:
Obrázok užívateľa
Verdom
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I 1.4 break, Peugeot 308SW Vti

Poslaťod riggo » Pon 12. Feb 2007, 7:47

mikrospínač koupíš v každé prodejně s elektrosoučástkami,mají víc typů,vezmi si tu dálku s sebou,ať ti dají přesně tenhle rozměr,a hlavně nekupuj ty levný,kolem 3Kč za kus,ten mi vydržel půl roku a šel do kytek.Podruhé jsem si vzal kus za dvacku,je uplně stejnej,jen solidní výrobce a ten chodí bez potíží.
riggo

Poslaťod MP » Pon 12. Feb 2007, 8:55

Taky se mě před dvouma-třema tejdnama ulomil . Chytni ten tišťák a opatrně vytáhni . Já nic nekupoval . Zašel jsem za kolegou co se zabývá opravama elektroniky a ten mi ho zpět připájel . Práce na 3 minutky . Jsem ten mikrospínač držel pinzetou a on ho mikropájkou s tenounkým hrotem připájel . Pokud znáš někoho takovýho tak zajdi za ním . A stejně pokud koupíš novej tak ho budeš muset připájet .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Poslaťod Sbohem vąem » Pon 12. Feb 2007, 10:31

Já když kupoval xsaru ,taky jsem měl stejný problém,sehnal jsem z druhého auta a v Citroënu Kunín s pomocí kodovací karty mi ho zprovoznili za 350 kč ,co vím,tak takový mikrospínač se dá těžko spíše vůbec sehnat.Záleží jak moc ho máš vylomený,pokud máš potrhané cesty,tak taky by to šlo opravit,ale složitěji,lepší asi sehnat z nějaké bouračky druhý.
Sbohem vąem

Poslaťod Verdom » Pon 12. Feb 2007, 12:07

nojo, ale kodovací kartu k autu bohužel nemam.
Tak nevim.
A z čipu imobilizéru se asi vycházet nedá že?
No ale já vlastně ani nevim, jestli je problém v klíči nebo v autě.
Jediný co vim , že to dálkovým neotevřu. :(
Jak se dá zjistit co je rozbitý, jestli ovladač nebo přijímač?

Když vezmu klíč z jedné xsary a zmáčknu tlačítko když bude v zapalování správný klíč, přijme ta elektronika ten druhý klíč?
Obrázok užívateľa
Verdom
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I 1.4 break, Peugeot 308SW Vti

Poslaťod Wladan » Pon 12. Feb 2007, 15:56

Diky za rady, snad ten plosnak vytahnout pujde, ale vcera jsem to zkousel a vubec to neslo, asi bude muset prijit na radu hrubejsi nasili :-( Ten microspinac snad pujde koupit v GM nebo Gesu.
Wladan
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Wladan » Pon 12. Feb 2007, 16:19

Jeste mi tak napadlo, asi tezko to pujde pajet kdyz tam bude baterka, takze se bude muset vyndat. Nevite nekdo za jakou dobu bez baterky se ztrati nastaveni / mysleno synchronizace s autem / ? Mam z toho docela strach, nemam kodovou kartu :-( a taky se vsem nepovede synchronizace bez servisu, jak jsem se tu docetl...
Wladan
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod MP » Pon 12. Feb 2007, 17:11

Já k tomu taky nemám kartu , tak jsem měl bobiky co se stane když vyndám baterku . Pájel jsem to i s baterkou . Ale pak jsem ji jen tak ze zvědavosti vyndal a za chvíli vrátil ( nevím jak dlouho , snad minuta, minuta a půl ).... a nic se nestalo . To byla jen taková zkoužka jak asi bude probíhat výměna baterky ... to ale stihneš během 5 vteřin . Ten mikrospínač tam drží na čtyřech bodech - z toho dva jsou kontakty , a dva jsou jen aby tam držel ( aspoň si myslím ) .
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

Poslaťod Hanes » Pon 12. Feb 2007, 21:05

Taky jsem to řešil, ale já tam měl ten plošák od nějakýho kutila zalepenej sekundovým lepidlem a nešel vyndat ani náhodou. Když jsem ho vyndal zjistil jsem že vypínač je měněný za nějaký uplně jiný, již nefunkční, nicméně po vyndání ovladač přestal fungovat a je neopravitelný. V citroenu mi známej měřil jestli něco vydává a nic.
U to začínám řešit jinou cestou, budu mít vystřelovací klíč ve stylu vw, je hezčí a levnější.

Jinak na výměnu jsem se připravil a koupil nová gumová tlačítka, teď mi jsou k prdu, takže když by někro chtěl ta tlačítka-gumová krytka mačkací tak jsou k mání, měl jsem je objednán y v citroenu 4 m,ěsíce něž přišly.
Xsara break 1.9td
Obrázok užívateľa
Hanes
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Sbohem vąem » Pon 12. Feb 2007, 22:03

No pokud vím,co se týče učení klíčku po výměně baterky se klíček zasune do zapalování,stlačí se jedno tlačítko a otoči do první polohy a to samé z druhým tlačítkem,ve škodovce se to dělá ve dveřích řidiče.
Sbohem vąem

Poslaťod jan452 » Uto 13. Feb 2007, 0:16

Ja som mal rozobraté diaľkové hneď po kúpe auta, lebo sa mi zdala slabá batéria. Nosil som ju zo sebou asi tri dni v peňaženke a potom keď som juznovu založil (novú), tak diaľkové bez problémov šlapalo ďalej bez nejakého učenia.
Obrázok užívateľa
jan452
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I Break, 1998, 1,8i 8v Exclusive

Poslaťod lobello » Uto 13. Feb 2007, 0:29

ja mam xsaru pat rokov a ani raz nemusela byt menena bateria do dialkoveho
Obrázok užívateľa
lobello
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.4 SX

Poslaťod Wladan » Uto 13. Feb 2007, 8:17

Děkuji Vám všem za rady, fakt mi to pomahá :-) Už jsem ten plošňák vytáhnul, jediné co to chtělo bylo vyndat před výtahem tlačítka ( gumové čudliky :-) )

Dneska se chystam do gesu, tak dám vědět, jestli jsem microspínač dostal.

Teď už jen řešim, co je menší riziko. Jestli to pájet při zapojené baterce, nebo ji odpojit.

Jak tu píšete, tak by obojí mohlo být ok, ale mam fakt z toho strach :-(
Wladan
Přispěvatel
Přispěvatel

Ďalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 22 hostia