Dálkové ovládání

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Dálkové ovládání

Poslaťod PavelM » Uto 27. Nov 2007, 21:33

Ahoj vąichni, nemůľete mi někdo poradit, jak znovu rozchodit dálkový ovladač centrálu po výměně baterky? Mám dva, jeden původní k autu a druhý jsem koupil starąí. Zkouąel jsem postup, kdy po otočení klíčku a rozsvícení kontrolek zmáčknu jedno z tlačítek ovladače a drľím jej asi 30s. Pak pustím tlačítko, vypnu zapalování. Zkusím zmáčknout některé z tlačítek ovladače a nic. :cry: Znáte někdo opravdu správný postup??? :?:
Dík za kaľdou uľitečnou informaci.
Xsara 1,8i automat, 1998
PavelM
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Hrnča » Str 28. Nov 2007, 10:16

Verdom píše:Tak Wladane ty má? doře?eno, blahopřeji. Já se přilepil k foru taky , (můj problém byl trochu jinačí) ale zatim jsem to ?těstí to zprovoznit neměl. Baterka nová, ale stále nic. Jak se dá zjistit, jestli je rozbitý vysílač v klíčku nebo přijímač v autě? Nevíte někdo? Po výměně jsem se pokou?el synchronizovat dálku při zapnutém zapalování (jak je psané v návodu) a nic. Centrál fachá, ale dálka ne. :( . Ti??ák jsem vyndal, prozkratovával opatrně ty spínáčky, abych eliminoval to ?e nespínají a stále nic.

Kdyľ mi to v pondělí opravoval kámoą elektronik, taky jsem měl upadlé to tlačítko, tak to zkouąel na osciloskopu. Jinak tlačítko tam dal nové. Bylo sice troąku jiné, ale funguje. Baterku jsem měl venku uľ vícekrát a nikdy jsem nemusel nic synchronizovat. Jo a cena opravy byla dohodnuta na 15Kč. Nechal jsem nu dvacku... :)
Xsara 1 2.0HDi 66kW/90HP r.v. 1999-leden 2009
Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Obrázok
Obrázok užívateľa
Hrnča
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Bydlisko: Tři borovice od kamaráda Pikasáka. Tedy kousek od Mladé Boleslavi.
Vůz: Peugeot 307SW 1.6 16V 80kW/110HP r.v. 2002

Re: Dálkové ovládání

Poslaťod mrshka » Str 28. Nov 2007, 11:55

PavelM píše:Ahoj vąichni, nemůľete mi někdo poradit, jak znovu rozchodit dálkový ovladač centrálu po výměně baterky? Mám dva, jeden původní k autu a druhý jsem koupil starąí. Zkouąel jsem postup, kdy po otočení klíčku a rozsvícení kontrolek zmáčknu jedno z tlačítek ovladače a drľím jej asi 30s. Pak pustím tlačítko, vypnu zapalování. Zkusím zmáčknout některé z tlačítek ovladače a nic. :cry: Znáte někdo opravdu správný postup??? :?:

a nebylo by třeba lepąí je nedřív oba vymazat a pak je znovu oba nahrát? já teda nemám centrál na do z výroby, ale mám tam svůj alarm, co jsem si nechala a tam to je ľe musíą 6x otočit klíčkem v zapalování, počkat, jak pípne siréna a zmáčknout servisní tlačítko. takľe se mi vymaľou ovladače, co tam doteď byly nahrané. a teď udělám to, ľe 6x otočím klíčkem v zapalování - musí ale zůstat v poloze ON (i u výmazu), pípne sirénka, zmáčknu jakýkoli čudlík na jednom, pak na druhém ovladači, pokaľdé mi to pípne, pokud se nahrál, vypnu klíček, vytáhnu a fungujou oba dva 8)
tak nevím, moľná to nebude stejný na CZ DO z výroby, ale uvidíą. třeba jsem tu psala jen tak, abych si pokecala sama se sebou :wink:
jjj, jede to :jup:
mrshka
Xsamarád
Xsamarád

Re: Dálkové ovládání

Poslaťod jaydee_peta » Str 28. Nov 2007, 12:42

mrshka píše:
PavelM píše:Ahoj vąichni, nemůľete mi někdo poradit, jak znovu rozchodit dálkový ovladač centrálu po výměně baterky? Mám dva, jeden původní k autu a druhý jsem koupil starąí. Zkouąel jsem postup, kdy po otočení klíčku a rozsvícení kontrolek zmáčknu jedno z tlačítek ovladače a drľím jej asi 30s. Pak pustím tlačítko, vypnu zapalování. Zkusím zmáčknout některé z tlačítek ovladače a nic. :cry: Znáte někdo opravdu správný postup??? :?:

a nebylo by třeba lepąí je nedřív oba vymazat a pak je znovu oba nahrát? já teda nemám centrál na do z výroby, ale mám tam svůj alarm, co jsem si nechala a tam to je ľe musíą 6x otočit klíčkem v zapalování, počkat, jak pípne siréna a zmáčknout servisní tlačítko. takľe se mi vymaľou ovladače, co tam doteď byly nahrané. a teď udělám to, ľe 6x otočím klíčkem v zapalování - musí ale zůstat v poloze ON (i u výmazu), pípne sirénka, zmáčknu jakýkoli čudlík na jednom, pak na druhém ovladači, pokaľdé mi to pípne, pokud se nahrál, vypnu klíček, vytáhnu a fungujou oba dva 8)
tak nevím, moľná to nebude stejný na CZ DO z výroby, ale uvidíą. třeba jsem tu psala jen tak, abych si pokecala sama se sebou :wink:

origo z výroby je to podobně, ale jinak, ne tak sloľitě... ale zapamtovat si to je taky problém je potřeba to zkouąet dokud se nezadaří :lol: já sem to dělal asi půl hodiny:-D
Už jen 1x Xsaruška 1.8i Red Flower
Peugeot 307 2.0i 16V Black Power:-)
Obrázok ... holku moji modrou už dráždí někdo jiný...
Obrázok užívateľa
jaydee_peta
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.8i

RE: Dálkové ovládání

Poslaťod mrshka » Str 28. Nov 2007, 15:44

teď jsem ráda, ľe jsem tady ne»ápala jen tak do větru :lol:
jjj, jede to :jup:
mrshka
Xsamarád
Xsamarád

Re: RE: Dálkové ovládání

Poslaťod jaydee_peta » Štv 29. Nov 2007, 8:55

mrshka píše:teď jsem ráda, ľe jsem tady ne»ápala jen tak do větru :lol:

to rozhodně ne :wink: :D
Už jen 1x Xsaruška 1.8i Red Flower
Peugeot 307 2.0i 16V Black Power:-)
Obrázok ... holku moji modrou už dráždí někdo jiný...
Obrázok užívateľa
jaydee_peta
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara 1.8i

Poslaťod PavelM » Pia 30. Nov 2007, 15:18

Poslal jsem čtyřem oficiálním servisům Citroen e-mailem prosbu o sdělení postupu aktivace dálk.ovladače. Tři ani neodpověděli, čtvrtý mě pozval do servisu s tím, ľe to určitě na místě vyřeąí. No jo, zadarmo v dneąní době není nic, ani dobrá rada (ta je nad zlato). :lol:
Xsara 1,8i automat, 1998
PavelM
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Verdom » Pia 30. Nov 2007, 19:36

Docela jsem zvědav jak uspějeą.
Tatík má s Xsarou te stejný problém.
Zkouąeli jsme to co je v návodu i spoustu jiných věcí a kombinací a nic.
Já jsem to u své měnil uľ také a synchro potřeba nebylo.
Po výměně to ąlo.
.Obrázok
Obrázok užívateľa
Verdom
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Xsara I 1.4 break, Peugeot 308SW Vti

Poslaťod Šedivka » Sob 1. Dec 2007, 17:22

Sice mám Xsara 2, ale také mi nefungovalo DO. (Bylo to uľ při koupi vozu, předchozí majitel tvrdil, ľe to začalo po odpojení autobaterie). Vąechny ty pokusy o synchronizaci se zastrčeným klíčkem marné. V autorizovaném servisu v UL mi to za cca 15 minut spravili, s pouľitím kódovací karty 900,-. Palba, ale pro to pohodlí, jiná cesta by zřejmě nebyla. :arrow: Bez karty to bude horąí.
Obrázok užívateľa
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Poslaťod PavelM » Sob 1. Dec 2007, 21:41

Kódovací kartu jsem k autu dostal, není ale náhodou k imobilizéru?? Ten podle mne nemá s dálkovým centrálem nic společného. :?:
Xsara 1,8i automat, 1998
PavelM
Přispěvatel
Přispěvatel

Poslaťod Šedivka » Ned 2. Dec 2007, 9:42

Tak to nevím, ale po mě jí chtěli a jeątě oba klíčky. Zřejmě při tom spárování potřebují to auto nějak identifikovat.
Obrázok užívateľa
Šedivka
V.I.P.
V.I.P.

Vůz: Citroën Xsara 1.4i (55kW) Break 2002

Poslaťod urpin » Ned 2. Dec 2007, 11:36

PavelM píše:Poslal jsem čtyřem oficiálním servisům Citroen e-mailem prosbu o sdělení postupu aktivace dálk.ovladače. Tři ani neodpověděli, čtvrtý mě pozval do servisu s tím, ľe to určitě na místě vyřeąí. No jo, zadarmo v dneąní době není nic, ani dobrá rada (ta je nad zlato). :lol:

v manuálu jest psáno, cituji "po výměně článku je nutno aktivovat dálkové ovládání zapnutím zapalování a stisknutím tlačítka dálkového ovladače"... já to tímto způsobem rozchodil :wink:
současnost - Toyota C-HR 1.2
bejvalka - C4 3dv 1.6ka okřídlené VTR
bejvalka - Xsara 3dvířková 1.4ka
Obrázok užívateľa
urpin
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Toyota C-HR

Poslaťod Sbohem vąem » Pon 3. Dec 2007, 13:14

Urpín má pravdu,ale pokud se zasáhne do výměny vnitřku,tedy chipu,tak se musí znova spárovat s jednotkou a s imobilizérem nemá nic společného kodovací karta. Musí se do citroënu s kartou a ti uľ to zprovozní.
Sbohem vąem

Poslaťod Berys5 » Pon 3. Dec 2007, 21:07

urpin píše:
PavelM píše:Poslal jsem čtyřem oficiálním servisům Citroen e-mailem prosbu o sdělení postupu aktivace dálk.ovladače. Tři ani neodpověděli, čtvrtý mě pozval do servisu s tím, ľe to určitě na místě vyřeąí. No jo, zadarmo v dneąní době není nic, ani dobrá rada (ta je nad zlato). :lol:

v manuálu jest psáno, cituji "po výměně článku je nutno aktivovat dálkové ovládání zapnutím zapalování a stisknutím tlačítka dálkového ovladače"... já to tímto způsobem rozchodil :wink:

Ahoj, mohu potvrdit, přesně tak to funguje. I bez servisu!
.................................................................
Xsara 1.8i, rv 98
Obrázok užívateľa
Berys5
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Predchádzajúci

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 19 hostia