Bouchani zadku + dalsi problemy

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Bouchani zadku + dalsi problemy

Poslaťod jakub_k » Pon 25. Feb 2008, 9:28

Ahoj, tenhle mesic jsem si poridil starsi Xsaru (rv. 04/1998) a mam s ni nekolik problemu, psal bych to sem postupne, ale cekal jsem na registraci asi 3 tydny, takze sem toho ted dam vic najednou pod sebe:

Uz pri koupi neco strasne bouchalo vzadu vlevo pri prejezdu pres diru nebo neco (na rovine to nedela ani pri vyssich rychlostech) a ze pry staci vymenit vzadu silentblok. Daval jsem to tedy do servisu, kde mi rekli ze silentblokem to neni a ze to budou tlumice, takze vymenili zadni tlumice, vzadu ty 2 silentbloky (takove ty krychlove, jeste by to mozna mohli byt takove ty kulate, nevim jak se tomu presne rika) a jeste menili ve predu silentbloky, ze pry byly utrzene. Stalo me to 6 tisic, to by bylo ok, jenze rany se ozyvaji porad a uplne stejne intenzivne .. Jeste jsem slysel ze bych mel jit do repase cele napravy, jenze to uz pry maji lide zadni kola do A, a to ja nemam (alespon ne na prvni pohled). Tusi nekdo cim by to mohlo byt ?

Dalsi vec je, ze mi zacina za posledni tyden nejak vrzat predek, tezko popsat, je to zvuk jako kdyz se natahuje nebo trha zelezo, zni to dost osklive. Ale nedela to pri houpani, dela to spise pri rozjezdech a nebo kdyz stojim a otacim volantem.

V patek jsem jel s autem poprve do mycky (lak uz stejne neni nic moc), kdyz jsem vyjel, 30 min bylo vse ok, pak jsem na chvili zastavil a kdyz jsem znovu nastartoval, naskocil motor jen na 3 valce, chcipnul jsem to, nastartoval znovu a zas .. az na potreti to naskocilo normalne .. pak jeste vecer jednou problikla kontrolka zavady zapalovani a od te doby je pokoj .. asi nekam natekla voda .. stalo se to nekomu ?

Dekuji kazdemu, kdo bude alespon tusit o co jde, je tech zavad nejak vic nez jsem cekal, jsem ochoten do toho ted jeste X tisic vrazit, ale uz chci aby byl pokoj :( Jinak je to Xsara I. Break 1.8i 8v (najeto 103 kkm, rv. 04/98)
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Bouchání

Poslaťod celam » Pon 25. Feb 2008, 11:00

A jsi si jistý, ľe je to od nápravy? Netříská ti tam náhodou výfuk? Jak ti drľí věci v drátěné příčce - rezerva + zvedák - není to náhodou uvolněné? Zkus se tam podívat, zkontroluj to, já jsem při kontrole zjistil, ľe mi někdo ąlohl zvedák. Naątve to člověka, ale je lepąí se naątvat dřív, neľ potom na cestě zjistit,ľe jsi bez zvedáku...

S tím umýváním se mi to nezdá, doufám, ľe jsi neumýval celý motor.
Stejně být tebou bych to v motoru proąel a osuąil, kdo ví kam ti to zateklo.
Pokud uľ tam budeą. podívej se jestli nejsou zanesené odtoky od předního skla - to by snad mohla být příčina.

:oops:
celam
celam
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Pon 25. Feb 2008, 11:06

vyfuk to neni, ten uz jsem zkoumal, ale podivam se na tu rezervu, i kdyz se mi nezda ze mi delala takovy rany, hlavne to dela opravdu jen kdyz neco projedu levym kolem a na leve strane. jeste to zkouknu.

ta mycka, bylo to jen to nejlevnejsi obycejne myti zvenku, az pojedu nekdy priste, tak se podivam hned pod kapotu kam to tece ... ted uz je to v pohode, takze nic nepoznam..

kazdopadne diky za odpoved :)
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod mrazík » Pon 25. Feb 2008, 12:04

S tím boucháním... Kdyľ sem jel na repas, bylo mi řečeno, ľe silentbloky budou dělat kraval pokud se nevymění. Je to daný tím blázincem na zadku. Při zatáčení se natočí i zadní kola a tím můľe vzniknout jistá vůle pro rachtání. Ale nejsem mechanik, jen říkám co jsem slyąel od servisáka... A taky poznatek, teda nic proti kombíkářům, ale častěji jsou víc naloľený a proto zadek víc trpí a náprava vydrľí míň. ale taky to nebýva pravidlo...

Co se repasu týče. Koukni na kola, zda se sjíľdí stejně. Já sem si vąimnul vyvrácenýho kola aľ po měsíci. Pokud se sjíľdí, tak to chce řeąit co nedřív. kdyľ se to jednou načne, jde to straąně rychle. Repase obnáąí výměnu čepů, loľisek. Kdyľ se to chytne včas, uąetříą za nápravnici a daląí věci...

A rezervu to chce číhnout, zda je chycená a není prorezlá jak ta moje. :D Jinak koukám, ľe taky se toho sesypalo ze začátku moc, ale chce to pevný nervy na vychytávání a za pár týdnu budeą do auta jen doplňovat vodu do ostřikovačů :D
mrazík
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1,1998,1.4i, stříbrný a malinky

Poslaťod riggo » Pon 25. Feb 2008, 13:32

To vrzani by mohlo by mohla delat jedna takova blbost, na predni naprave je torzni tyc(je do ni chycena kost-tycka stabilizatoru), ta torzka je ulozena na napravnici v takovych gumovych objimkach. Mne to vylozene rvalo, ale jen za sucha, ta guma i torzka byly suchy a o sebe to kvilelo jak zelezo-zelezo. Stacilo lehce povolit uchyceni te gum.objimky, nasypat trochu grafitu, a bylo po kravalu. Taky nekdy takhle vrze horni ulozeni tlumice, je tam lozisko a takovej talirek, a kdyz to zacne reznout, umi se to taky pekne ozyvat :-)
Obrázok užívateľa
riggo
Profesionál
Profesionál

Vůz: Xsara I 1,9D 50kW, r.v.98,po 300tis.km se mnou minulost, ted Seat Toledo III, r.v.2006,1,9TDi 77kW

Poslaťod jakub_k » Pon 25. Feb 2008, 19:59

tak jsem koukal na zadni pneu a ty vypadaj ze se sjizdej v poradku rovnomerne .. horsi byly predni pneu kdyz jsem to koupil - byla tam rozhozena sbihavost o 14 mm, takze na jedne strane pneu bylo 5mm a na druhe uz byly draty :)

z rezervy jsem dnes nic moc nezjistil, protoze ten sroub na oddelani je nejakej prorezlej a ja u sebe nemel moc naradi ani moc casu. kazdopadne jsem nevidel nikde ten hever, ale je mozny ze je na tom disku polozenej ze zhora a mlati to tam pri jizde - ten zvuk by trochu i odpovidal, tak jsem zvedav

na to vrzani vpredu se budu muset podivat az budu mit nekdy k dispozici garaz a naradi, jsem z prahy a tady s tim na ulici pred panelakem moc neudelam sam :( snad se mi ten predek nerozpadne do te doby, prijde mi to porad horsi a horsi ... ale zacinam zjistovat, ze je ta sila vrzani dost zavisla na venkovni teplote .. kdyz je teplo, tak to vrze porad, kdyz je zima, tak to nejdriv nevrze a az po delsi jizde, jak se to zahreje, tak to zacne vrzat.

jojo jsou to nervy, ale horsi jsou ty penize co se do toho sypou, ja se tak tesim, az uz se budu jen vozit a dolivat vodu do ostrikovacu a benzin :)

to mi pripomina ze zadni sterac taky funguje jen nekdy ... ale to me ted az tak netrapi, to bude muset pockat.

jinak minuly tyden jsem do auta montoval alarm, takze mohu pripadne poradit kdyby nekdo chtel (propojeni s centralem atd...)
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod mio » Pon 25. Feb 2008, 20:38

Řekl bych ľe to bouchání vzadu bude asi bohuľel náprava.Zvedni zadek auta a kaľdým kolem zaviklej do vąech stran,hlavně tou levou,neměla by tam být ľádná vůle! A vrzání v předu to můľe být cokoli,vrľe ti to kdyľ točíą volantem,nebo kdyľ vezmeą díru.Podle toho co píąeą asi nic moc koupě.Byl to bazar?
Obrázok užívateľa
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Poslaťod jakub_k » Pon 25. Feb 2008, 20:46

no te napravy se bojim :( problem je, ze ja to auto nemam moc kde zvednout, maximalne na heveru a to je takove nic moc, ale asi to zkusim .. ja bych asi i do toho repasu sel .. kdyz bych vedel ze to pomuze, ale zatim jsem za to dal 6 tisic a nijak jsem si nepomohl ..

predek vrze kdyz tocim volantem, kdyz vezmu diru, tak to nedela nic neobvykleho ...

jojo byl to bazar :(
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod mio » Pon 25. Feb 2008, 21:19

jakub_k píše:no te napravy se bojim :( problem je, ze ja to auto nemam moc kde zvednout, maximalne na heveru a to je takove nic moc, ale asi to zkusim .. ja bych asi i do toho repasu sel .. kdyz bych vedel ze to pomuze, ale zatim jsem za to dal 6 tisic a nijak jsem si nepomohl ..

predek vrze kdyz tocim volantem, kdyz vezmu diru, tak to nedela nic neobvykleho ...

jojo byl to bazar :(
Tak ten předek si mysim asi ľe to je horní uloľení tlumiče.Je to takové loľisko které se otáčí při otočení volantem.Kdyľ se rozpadne tak to vrľe .Stačí koupit jiné cena asi 700 jedna strana,bohuľel.A jestli je to zadní náprava tak bych to neokládal.A nebo bych zkusil zajít do toho bazaru a domluvit nějaký kompromis,aby přispěli,ale jak znam bazary tak asi nic nedomluvíą!!
Obrázok užívateľa
mio
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: Break 1,9 TD/C4 1.6 HDI

Poslaťod Thomson11111 » Pon 25. Feb 2008, 21:26

Jak tak ctu tak se toho auta chtel nekdo zbavit. Bazary jsou opravdu humus a hlavne v CR. Na zaklade techto bazarovych pasti vznikaji famy o tom jak jsou urcita auta nespolehliva. Myslim si, ze zrovna u Citroenu je zadni naprava dost dulezita. Je to jejich slabina a musi se opatrne vybirat. Budeme ti drzet palce at se neukaze nic jineho.
Je to proste tak FRANCOUZSKÁ auta jsou moji slabosti
Obrázok užívateľa
Thomson11111
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod mrazík » Pon 25. Feb 2008, 21:48

Z Prahy to je kousínek do Mělníka, tam repas příjde na 6-8 tis, dle stavu nápravnice. Já tam byl koncem ledna a super, kontak klidně poąlu... Ty ceny jsou konečný, s prací i DPH. A ty uąetříą za cestu, já se hnal z HK... Jó, takovej ukazatel je jak auto sedí na cestě. Pokud ve vysoký rychlosti plave tak nečekej a objednej se. Já sem se ve 120 neveąel na D1 z PRG, a to tam jsou tri pruhy :D Jeątě dotaz, nejsou zadní pneu nový a přední sjetý? ®e by původní majitel vyměnil jen zadek aby to zamaskoval...

S bazarem se někdy dohodnou dá, mě platil polovinu repase. Je to teda asi vyjímka, ale i sluąní prodejci se najdou. Dle § máą pořád nárok na reklamaci. A ľe je podepsanej kus papíru kde auto bereą jak stojí a leľí? To je kravina, nikdo nemůľe kupujícího zbavit práva na reklamaci. Teda pokud to neni AAA, ale to je asi na jiný téma... :idea: Jinak přeju a» je to poslední vada na kráse a budeą jen řeąit kde je auto ąpatně vyleątěný :D
Naposledy upravil mrazík dňa Pon 25. Feb 2008, 21:50, celkovo upravené 1
mrazík
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: X1,1998,1.4i, stříbrný a malinky

Poslaťod jakub_k » Pon 25. Feb 2008, 21:48

ja to jeste prozkoumam, v nejhorsim jsem ochoten proste zaplatit 6 nebo 7 tisic za repas + 2 tisice za ty predni loziska (pokud to bude tim). jen mam strach, ze to zaplatim a zjistim, ze to zase nepomohlo ... stejne jako ted. ja proste prijel do servisu (neautorizovany citroen) s tim, aby opravili to bouchani a at mi reknou, co by se jeste hodilo vymenit dalsiho, tak mi rekli, ja teda at to vymenej vsechno co uznaj za vhodny, protoze jsem od toho chtel mit konecne pokoj. jenze jsem za to dal 6 tisic a ja nepocituju vubec zadne zlepseni. (krom toho vrzat to zacalo az po teto "oprave"). a uz do tohoto servisu ani nechci, takze vybiram nejaky jiny nekde v praze.

co se tyce minulosti auta, z velkeho technicaku jsem zjistil, ze bylo pred rokem dovezeno z nemecka, pak tu s nim jezdila nejaka zenska necely rok, coz je mi docela divne, ze by si kupovala auto na tak kratky cas .. zacinam to videt tak, ze cely ten rok sypala penize do oprav, tak to radsi prodala :( nevim, napadlo me, ze bych ji zkusil nejak kontaktovat, abych alespon vedel, co se s tim autem delo za posledni rok ..
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Pon 25. Feb 2008, 21:53

me to auto prave vubec neplave :) vim ze je to casty duvod k repasi, ale me to nedela ... hned po koupi to bylo sice uz ve 120 dost nestabilni, ale po vymene pneu a serizeni geometrie neni zadny problem .. zatim jsem zkousel max 150km/h a auto drzelo v pohode, nic se neklepalo, vse ok ..

ono to auto jede vyborne, na silnici drzi dobre a vse ok, jen ty zvuky :(
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod jakub_k » Pon 25. Feb 2008, 22:07

asi tu zenskou opravdu navstivim, skoda jen, ze nemam zadny jiny kontakt nez jeji adresu (z technicaku) .. :( tak snad se me moc nezalekne kdyz zazvonim rovnou u ni pred domem :)

jinak v bazaru mi k autu davali jeden novy zadni silentblok .. ono prave rikali, ze to vzadu boucha, ale ze staci vymenit toto ... tak nevim jestli opravdu nevedeli, ze toho je vic .. a nebo jestli uz jsou ti bazarnici tak drzi, ze k autu nakoupej nejakej "pomerne levnej" dil, a reknou mi ze staci vymenit toto, abych uveril ze je to stale vyhodna koupe .. :(
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod celam » Uto 26. Feb 2008, 13:13

jakub_k píše:asi tu zenskou opravdu navstivim, skoda jen, ze nemam zadny jiny kontakt nez jeji adresu (z technicaku) .. :( tak snad se me moc nezalekne kdyz zazvonim rovnou u ni pred domem :)

jinak v bazaru mi k autu davali jeden novy zadni silentblok .. ono prave rikali, ze to vzadu boucha, ale ze staci vymenit toto ... tak nevim jestli opravdu nevedeli, ze toho je vic .. a nebo jestli uz jsou ti bazarnici tak drzi, ze k autu nakoupej nejakej "pomerne levnej" dil, a reknou mi ze staci vymenit toto, abych uveril ze je to stale vyhodna koupe .. :(

A tady stala ta chyba - příątě vyměňte to, pak to zkontrolujem, výměnu platím. Ale po válce je kaľdý generál.
Budeą asi muset někoho strčit do kufru, vybrat hrbol, druhého postavit k hrbolu z venku a nechat je naslouchat.
Druhá metoda je zvednout zadek auta vzít nějakou trubku nebo pajzr a začít kontrolovat vůle napřed jen holýma rukama a pak přes páku.

Přeju Ti, aby jsi to brzo naąel...

:wink:
celam
celam
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Ďalší

Späť na Podvozek

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 6 hostia