Osvětlení interieru vozu

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Osvětlení interieru vozu

Poslaťod marousekv » Uto 19. Feb 2008, 13:57

"Přestalo" mi svítit osvětlení uvnitř kabiny. Pokud mám přepínače na světle přepnuté do polohy při otevření dveří, světla se při otevření nerozsvítí. Pokud přepnu jedno z nich do polohy trvalého svícení, rozsvítí se obě světla zároveň (vepředu i vzadu), ale jen velmi slabě (ve dne prakticky neviditelné). Osvětlení zavazadlového prostoru a kaslíku vpředu funguje normálně.
Nemáte někdo zkuąenost s tímto problémem?
Díky za odpověď.
Xsara Break 1,9 D r.v. 2000
marousekv
Návštěvník
Návštěvník

Poslaťod rasto » Uto 4. Mar 2008, 9:11

ahoj, celkom takuto skusenost nemam, ale tento vykend som to royoberal, lebo mi zateklao cez antenu. Skus tie svetla vybrat a skontroluj kontakty. Ide to lahko, len zapac srobovakom a pojde to...viac ti neporadim, lebo neviem :(
Obrázok užívateľa
rasto
Profesionál
Profesionál

Vůz: X1 1,8i 8V 66kW 1997, C5I 2,0i 100kW 2001, C5II 2,0i+LPG 103 kW 2007

Poslaťod Rope » Uto 4. Mar 2008, 20:24

Já vím tak ti poradím, před časem si kamarád Jirka koupil xsaru, je tady registrován jako Jisip, poľádal mě o pomoc v tom ľe mu nesvítí vnitřní osvětlení, po proměření světel jsem přiąel nato, ľe chybí napájení. Ny výstup z bsi bylo a ve světle boj´huľel ne. Nasledovalo hledání v kabelech, kabely vedou středovým tunelem a pak pod zadním sedákem kde se rozdělují a do přednío světla vede po prahu a A sloupkem nahoru, zadní svítilna vede C sloupkem. Problém býva v tom místě, kde se kabely dělí dopředu a dozadu, je tam spoj jenom slisovaný a v buľírce, tyto spoje zkorodují a jsou komplet zelené. To se často stává i na passatech B5-B6. Prostě v tom místě kde je slisováno víc kabelů tak to trpí.
A teď to nejduleľitějąí: kde tento spoj je? je za sedadlem spolujezdce pod kobercem, musíą odchípnout odzadu koberec, moľná ľe je lepąí povolit o spolujezdcův pás a opravit. ( já zkrátim, nastavím, pájim a nazávěr smrą»ovací buľírka).
Dej pak vědět jak si dopadl.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Poslaťod marousekv » Uto 11. Mar 2008, 6:41

Včera jsem to rozebral, ale spoje se zdály v pořádku, tak jsem se vrátil k pojistkové skříni a zrada byla nakonec tam. Pojistka byla sice dobrá, ale zřejmě byla chyba v kontaktech. Po třetím vytaľení a zastrčení pojistky zpět začalo světlo normálně fungovat.
Ale kaľdopádně díky moc za typ, taky jsem sázel na to, ľe to bude někde v drátech, a nakonec taková blbost.
Xsara Break 1,9 D r.v. 2000
marousekv
Návštěvník
Návštěvník

Poslaťod jisip » Uto 11. Mar 2008, 8:10

Rope je ąikula opraví,poradí prostě chachar

--------------------------------

XSARA II 1.9D/2001
Obrázok užívateľa
jisip
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Vůz: Xsara II 1.9D / 2001

Osvětlení interiéru

Poslaťod chlapek » Pia 4. Apr 2008, 17:12

Ahoj vąichni. Mám taky problém se světýlkem při otevření dveří. Trvalé svícení funguje normálně. Jen nejde při poloze otevření dveří (tím pádem ani stmívač). Kontakty, pojistky OK. Nevíte někdo kde jeątě hledat chybu? Díííky
chlapek
Přispěvatel
Přispěvatel

Vůz: Xsara break II, 2,0 HDi, r.v.2001

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 20 hostia