Předělání Xsary - nejen mechanická zrcátka na elektrické

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Předělání Xsary - nejen mechanická zrcátka na elektrické

Poslaťod Deadly_35 » Str 20. Máj 2009, 21:36

Ahoj všem,
jsem čerstvým a spokojeným majitel Xsary - r.v.04/2002 1,4i -62500 km , s obyčejnější výbavou a tak jsem se zájmem pročítal místní diskuze o palubním počítači a různých úpravách a chtěl bych si nechat krapet vylepšit vybavení.
Následující body jsou zatím nápady a je mi jasné, že některé třeba nepůjdou, ale co kdyby že jo...

1, Výměna - mechanická zrcátka za elektrické
Máte někdo zkušenosti s výměnou mechanických zrcátek za elektrické? Jde to vůbec?

2, Palubní počítač
Vím řeší se to tady v jiném fóru ale přeci jen - mám jen úzký display se dvěma tlačítky , zobrazuje inf. o datumu a otevřené dveře. Co všechno je potřeba a nevíte o někom, kdo by to byl schopen udělat to za rozumné peníze v LB nebo UL kraji? V jednotce mám už od dřívějšího majitele nahrané celodenní svícení...

3,Výměna kazetového rádia za nové
mám klasické kazetové rádio, hraje dobře, ale kazety už docela dlouho nemám a tak zvažuji výměnu... no napadlo mě dát si tam jeden z těchto typů, co vy na to? S navigací nebo bez?

SENCOR SCD-9304DR - Autorádio s GPS navigací a vestavěným 3,5" dotykovým LCD displejem
SENCOR SCD-9104GPS - Autorádio s GPS navigací a LCD displejem

nebo bez navigace

Hyundai CRMD 1723 SU autorádio s CD/DVD/MP3
Sencor SCD 6105BMR Bluetooth
PIONEER Autorádio CD/MP3 USB DEH-5000UB
SENCOR SCD-8324DR - Autorádio s DVD a 3,5" LCD displejem

4, Výměna manuální klimatizace za automatickou
je to vůbec možné? Ne že by to bylo nutné, jen mě to tak napadlo...jako takový bombónek :-)

5, Pevná handsfree sada
existuje nějaká cenové dostupná sada do Xsary? Nejlépe pro Nokii
a nakonec...

99, Instalace ABS a ESP
tohle je teda jen na okraj co kdyby možná, jestli to někdo třeba řešil :-) a tak...

Všem moc díky za odpovědi náměty a třeba i kritiku :-)
Vláďa
Xsara II 1.4i Benzín rv.2002, barva Rouge Lucifer
62.600 km - 125 526 km
Deadly_35
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara II 1.4i Benzín rv.2002, 62.600 km - líbila se mi a teď je moje :-)

Re: Předělání Xsary - nejen mechanická zrcátka na elektrické

Poslaťod Hubi » Štv 21. Máj 2009, 9:12

Ahoj a vítej mezi Xsaraři :jup: Někdy u výměny dílů auta bývají slušné peripetie, ale když sjem si tak pročítal tvé případné transplantace na tvé Xsarušce, tak by všechny změny měli jít, jen si nejsem jistý tím ABS a EPS, to si myslím, že nepůjde.

1. výměna mechanických zrcátek za elektrické by neměl být problém.

2. ohledně výměny displeje je vedené téma tady viewtopic.php?f=8&t=2114&st=0&sk=t&sd=a&hilit=po%C4%8D%C3%ADta%C4%8D

3. ohledně tématu audia jsou tu také experti, počítám, že ti co nevidět nějakou tu radu napíšou.

4. automatickou klimatizaci do Xsarušky asi nenacpeš, ale tu poloautomatickou, která se do Xsarušek dávala možná ano. Zase to bude jen otázka zapojení elektroniky a čidel a naprogramování jednotky.

5. s timto bodem ti asi moc nepomůžu, zkušenost nemám, ale je to bod, ktrý půjde zcela určitě vyřešit

6. tady si myslím, že je to trochu velký sen, mám takový dojem, že když neni ABS z výroby, tak dodat nejde, podobmé to bude jistě i u EPS.
Obrázok
Citroën Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, r.v. 2001
Peugeot 807, 2.0 HDI 100kW, EXCLUZIVE, r.v. 2007

Citroën Xsara II liftback, 1.6 16V CHRONO, r.v. 2003 - stále u našeho domu, pane říká tatíkovi
Obrázok užívateľa
Hubi
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, rv. 2001

Poslaťod Cvrček » Štv 21. Máj 2009, 11:12

No tak zase tak jednoduchý to není.

1. pokud jsem dobře koukal na citroen servisu,tak u X2 už dělali kabeláže podle toho,co se přesně dávalo. Takže pokud máš manuální zrcátka,tak tam nikde asi nenajdeš schované,nezapojené konektory. To by jsi musel všechno natahat znovu.
Ono tohle začalo už na X1. Na 5.MS jsme tohle porovnávali s naším dvojčátkem,které je vyrobeno v r.1999 a on už třeba nemá připravenou kabeláž na elektrický zrcátko u šoféra. Kdežto naše,vyrobená 1998 to má natažené kompletně. (už jsem doplňoval pár věcí pocházejících z exlusíva a stačilo mi to jen nacvakat a funguje to)

4. Jinou klimu nedáš. To by jsi musel celou vyměnit a to je bez pardonu utopie.

5. Jestli se nemýlím,tak pevnou handsfree tady občas nabízel Rope. Tak možná,jestli mu nějaká "nezůstala za drápkem". A nebo ti možná alespoň poradí.

99. nereálný. Ale neboj,my taky nemáme ABS a nestěžuju si. Alespoň se líp dostaneš na žárovky v levým světlometu.

A prosím tě,zkus si doplnit v profilu bydliště. Liberecko a ústecko je dosti veliký region.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod Škopek » Štv 21. Máj 2009, 11:49

Zdravím :salut-:
Nechci ti brát elán,ale až zjistíš co ty vjeci stojí třeba i z vrakárny a co to dá práce je sehnat a namontovat,nevím jak si zručný ale v mnoha případech se bez odborníků neobejdeš.Ale drším palce jen dotoho.
Xsara 2.0 HDI 66 Kw hatchback do provozu 3 ledna 2003 u frantíků - XSARA - dobrá volba
Obrázok užívateľa
Škopek
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara 2.0 hdi hatchback 66Kw nafta 2002

Poslaťod Hubi » Štv 21. Máj 2009, 14:13

Jsi mi to s tim bydlištěm vzal z úst Cvrčku, taky jsem moc zvědavý, zda neni Deadly_35 třeba i můj soused :D Bylo by nás tu z Ústeckého kraje konečně trochu více, ale nedá se nic dělat, budu hold muset doopravdy někoho nanáborovat :D
Obrázok
Citroën Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, r.v. 2001
Peugeot 807, 2.0 HDI 100kW, EXCLUZIVE, r.v. 2007

Citroën Xsara II liftback, 1.6 16V CHRONO, r.v. 2003 - stále u našeho domu, pane říká tatíkovi
Obrázok užívateľa
Hubi
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara II break, 1.6 16V EXCLUZIVE, rv. 2001

Poslaťod Deadly_35 » Štv 21. Máj 2009, 18:07

Tak děkuji všem za pohled na věc :-)

bylo mi jasné, že spousta věcí nepůjde, byly to také jen úvahy, vyměním 1000% rádio a pak v podstatě chci - už jen ten palubní počítač...

Mno možná kdyby třeba šli ty zrcátka.. ale nevím jak moc velkej je opruz to natahat, proto se ptám, jestli by tu třeba někdo neměl s tím zkušenost..

Jo a taky mi trošku kolísá teplota motoru, tak mezi 65-92 st. ale to je asi tady normální ne? spíš mě to překvapilo, ostatní, co jsem měl předtím, vždy držela teplotu jak přibitou na 90st. ale to spíš jen tak naokraj...
Xsara II 1.4i Benzín rv.2002, barva Rouge Lucifer
62.600 km - 125 526 km
Deadly_35
Návštěvník
Návštěvník

Vůz: Xsara II 1.4i Benzín rv.2002, 62.600 km - líbila se mi a teď je moje :-)

Poslaťod robo27 » Štv 21. Máj 2009, 20:06

no vitaj v klube. Je vidiet ze si novy a aj podla toho pises. Byt na tvojom mieste vymenim si radio a ostatneho sa ani nedotknem pokial to funguje a za usetrene peniaze sa 3 roky zadarmno vozim. Keby som si neprecital tvoj prispevok ani neviem ze mam el, ovladane spatne zrkadlo a to preto lebo som to pouzil asi 2x za rok.... Neviem na co je palubny pocitac, teda ak uz v aute je tak by mi to bolo jedno ale nechapem motiv mat ho tam. Ked jazdim pozeram na cestu. Pre mna osobne by tam nemuselo byt nic ani len tachometer a otackomer ak by bola taka moznost ze by to auto bolo o 10tis lacnejsie....

No ale kazdy ma svoje chute a pre to je ten zivot zaujimavy, hlavne nech sluzi to co ma a najme bez nehod vela km....
X1 1,9D rv 1998, 170000 km - vlastním od 96tkm (05/2009), myslím taká 100vka stočená, ....
X2 1,9D break rv 2001, 135000 km - nákup 05/2013 115tkm )

-------------
Ex: X1 1,9D rv 2000, 170000 km - vlastním od 138tkm (05/2008) - žiaľ v 12/2012 skončila po mnou nezavinenej havárií na vrakovisku(
robo27
Profesionál
Profesionál

Bydlisko: Kysucké Nové Mesto - Slovenská republika, Valašské Meziríči - Česká republika
Vůz: X1 1,9D DW8 rv 2000, X1 1,9D XUD rv 1998

Poslaťod Cvrček » Štv 21. Máj 2009, 22:34

Tak s těma zrcátkama by to snad tak hrozný být nemuselo. Pod palubkou je docela dost místa pro natahání a tak,aby to nepřekáželo a nedělalo "prasečinu". Akorát mít to i s konektorama a prostě tu kabeláž udělat novou a asi nejtěžší bych to viděl napojit do průchodek dveří. Ale počítám,že budou jen ovládaný,ne automaticky sklopný. Top by se muselo nějak dělat přes BSI a na bych už vys..l.
Jak píše robo o tom,že to nepoužívá,tak to ti závidím. Kdo zná mě a mou drahou manželku,tak ví,že máme docela velkej výškovej rozdíl. A když se střídáme za volantem,tak se se zrcátkama šteluje pokaždé. A to pak radost rovnat to levé manuální zrcátko zpět. Ke všemu ty táhla občas zlobí a blbnou. Taky ho chci nahrazovat za elektrický.
Co se týká té teploty,tak se tady rozhlídni. Myslím,že toho tady je docela dost. A mrkni i na témata v X1. Ono je toho dost společnýho.
S tím počítačem,můžu se zeptat,ale vím,že takovejch operací se moc servisákům nechce. Ani na svých autech,protože si nechtěj dělat zbytečný problémy tam,kde to funguje.

A jinak vítám tady na fóru dalšího z našeho kraje a doufám,že se někde potkáme a popovídáme. Takže sleduj i témata ve srazech. Zrovna teď,tam Hubi něco plánuje. 8)
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Cvrček » Ned 7. Jún 2009, 17:31

To Deadly_35: Tak právě se tady objevilo něco,co máš v bodě 5. Více zde: viewtopic.php?f=40&t=5657
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Poslaťod Plecháčová Milena » Ned 7. Jún 2009, 21:26

Deadly_35 píše:Tak děkuji všem za pohled na věc :-)

bylo mi jasné, že spousta věcí nepůjde, byly to také jen úvahy, vyměním 1000% rádio a pak v podstatě chci - už jen ten palubní počítač...

Mno možná kdyby třeba šli ty zrcátka.. ale nevím jak moc velkej je opruz to natahat, proto se ptám, jestli by tu třeba někdo neměl s tím zkušenost..

Jo a taky mi trošku kolísá teplota motoru, tak mezi 65-92 st. ale to je asi tady normální ne? spíš mě to překvapilo, ostatní, co jsem měl předtím, vždy držela teplotu jak přibitou na 90st. ale to spíš jen tak naokraj...

co se takhle přijet podívat na sraz?další Liberečák by byl vítán.
Obrázok
Obrázok užívateľa
Plecháčová Milena
Xsamarád
Xsamarád

Vůz: xsara ,1.6,16V VTR rv. 2002

Poslaťod SilverGhost » Uto 9. Jún 2009, 9:23

Než řešit rádio a k tomu handsfree sadu, tak bych se spíš podíval po rádiu s Bluetoothem. Už jsou taky za "pár korun" a většinou bez problémů fungují (značkové, ne Sencor apod.).
F*ck fuel Economy, my Ford just used all the gas your Hybrid saved ....
Obrázok
Obrázok užívateľa
SilverGhost
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Seat Leon 2006

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 30 hostia