Ahoj. Možná se vám zdá, že tohle téma tady bylo tisíckrát probrané, ale ne tak úplně.
Chtěl bych v tomhle vlákně udělat trochu pořádek v tom, jak to s těma věčně svítícíma kontrolkama u airbagu vlastně je.
Budu se teď bavit pouze o Xsare Picasso.
Ta má dvě kontrolky na airbag. Čelní, která má na ikonce pytel a pak samotné s nápisem AIRBAG.
Ta s nápisem je kontrola pro boční airbagy. Nejčastější problém je v konektoru pod sedačkou který jsou dost nešťastně vyřešený.
Moje dotazy :
1> Předpokládám správně, že airbagy nemají žádnou pojistku?
2> Konektory jsem demontoval a spájel natvrdo. Kontrolka stále svítí. Nepomohlo ani odpojení baterky, kterou jsem chtěl resetovat BSI. Měřákem jsem propípal dráty a všechny spoje jsou OK!
Kam se teď můžu ještě podívat, že by vadné pyropatrony? Předpokládám že kroužek pod volantem, připadně přepínač na odpojení spolujezdcova airbagu na boční nemají vliv.
3> Má se objevit při otočení klíčkem na těchto spojích nějaké napětí? Má tam být po celou dobu, nebo pouze při nastartování - kontrola funkce?
Zajímavost:
Nedokážu si vysvětlit, jaktože mi kontrolka dříve nesvítila, ačkoliv byl konektor pod sedadlem 100% vadny! (v červeným kousku z konektory chyběli propojovací plíšky) Po půl roce mi začla svítit a konektor jsem vyhodil a dráty spájel natvrdo. Stále svítí.
Samozřejmě že poslední možnost je diagnostika v Citroenu, ale přeci jen je tohle fórum o tom se snažit pokud možno co nejméně autorizované servisy navštěvovat.
Děkuji