Zadní stěrač..

Moderátori: Rope, baffy, viteon, Kleki, Cvrček

Zadní stěrač..

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Štv 3. Apr 2008, 20:01

Zdravím, problém s kontrolkou jsme zdárně vyřeąili, tak se pustíme do daląího ne??

Mám problém se zadním stěračem..kdyľ ho dám do polohy jedna (jen setření) tak se nic neděje, a kdyľ ostříknu zadní sklo, tak se stěrač bezproblému rozběhne...takľe motorek je asi ok, a chyba je jinde, ale kde?? Poraďte...

Podotýkm, ľe tentokrát to asi v chlupech nebude :D
------------------------------------------
ToFra, Xsara Break 1.4i rv 1999
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: Zadní stěrač..

Poslaťod jakub_k » Štv 3. Apr 2008, 20:44

ToFra_XsaraBreak píše:Zdravím, problém s kontrolkou jsme zdárně vyřeąili, tak se pustíme do daląího ne??

Mám problém se zadním stěračem..kdyľ ho dám do polohy jedna (jen setření) tak se nic neděje, a kdyľ ostříknu zadní sklo, tak se stěrač bezproblému rozběhne...takľe motorek je asi ok, a chyba je jinde, ale kde?? Poraďte...

Podotýkm, ľe tentokrát to asi v chlupech nebude :D

to vidim na tu packu .. me to zase nestira vubec .. jen mi to cura na sklo :)
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod pj » Pia 4. Apr 2008, 7:02

opet nacate draty - pruchodka mezi dvermi a karoserii - delalo mi to neco podobneho a byl nalomeny drat.
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

Poslaťod jakub_k » Pia 4. Apr 2008, 7:09

pj píše:opet nacate draty - pruchodka mezi dvermi a karoserii - delalo mi to neco podobneho a byl nalomeny drat.

nojo, ale kdyz mu to zacne stirat po tom co to ostrikne, tak bych to nevidel na pruchodku
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

drát

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Pia 4. Apr 2008, 7:25

Teď jde o to, jestli nevede ke stěrači na kaľdou funkci (stírání a stírání+ostřik) jiný drát..nemáte někdo plánek elektroinstalace..
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod MP » Pia 4. Apr 2008, 7:51

No tak jak tak asi bude nejlepąí se do té průchodky podívat ... já tam měl třeba i načnutou tu hadičku , pak to jen "čůralo" a zbytek tekl někudy do kufru ... ale myslím ľe kdyľ jsem měl přelomenej drát a nestíral stěrač , tak něsetřel ani při ostřiku ..
K důstojnému stáří patří bohaté vzpomínky, pár vrásek a možná že i jizev - dobrodruzi zkrátka nikdy nevedou nudné životy.
Dobrodružství, který není nebezpečný, není dobrodružství.
Život je jedna dlouhá posloupnost více či méně rizikovejch momentů.
Obrázok užívateľa
MP
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Peugeot 807 2.0 HDi - 2011+ Peugeot 807 2.0 HDi - 2012

proměřím..

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Pia 4. Apr 2008, 7:57

No tak já aľ dnes dorazím domů..tak vąe pořádně proměřím a uvidíme...ale je mi divné, ľe normálně nejede a s ostříknutím jo..aby nebyl problém v přepínači...
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Re: proměřím..

Poslaťod jakub_k » Pia 4. Apr 2008, 7:58

ToFra_XsaraBreak píše:No tak já aľ dnes dorazím domů..tak vąe pořádně proměřím a uvidíme...ale je mi divné, ľe normálně nejede a s ostříknutím jo..aby nebyl problém v přepínači...

no vzdyt to rikam celou dobu :)
Xsara I. Break 1.8i 66kW
Obrázok užívateľa
jakub_k
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Cvrček » Pia 4. Apr 2008, 8:59

Skotroluj taky relé. To je umístěný přímo u zadního stěrače. Je umístěný na leľato. Měl sem v něm uklepaný dva kontakty. A stěrač si stíral pouze jak se mu chtělo. Tedy lépe řečeno,jak sem zavřel kufr.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

Poslaťod pj » Pia 4. Apr 2008, 9:01

jakub_k píše:
pj píše:opet nacate draty - pruchodka mezi dvermi a karoserii - delalo mi to neco podobneho a byl nalomeny drat.

nojo, ale kdyz mu to zacne stirat po tom co to ostrikne, tak bych to nevidel na pruchodku

Ano, muze to byt cokoli :-)
Ja mel tyto problemy a od te doby za vse muze pruchodka (mam X1 break).
1) nejdriv neslo 3 brzove svetlo - o tom jsme se dovedel az kdyz kamos za mnou skoro nedobrzdil - opraveno poprve
2) pak mi prestal jit sterac - fungoval jen kdyz jsem dal stirat s odstrikem a pak kdyz prselo tak mi zcela nahodne stiral i na prvni polohu - tj 1 za minutu pak 5 min nic pak dalsi minutu porad - to ale vim ze jsem neco nakladal a zatekla mi za tu pruchodku voda - po 1. oprave byla spatne zadelana - 2. oprava
3) pak mi sice prvni poloha fungovala ale zas mi nesel odstrik - takze 3. oprava tyden po te 2. oprave.

Jinac ty problemy 2 a 3 byly pred 1-2 lety tak snad je to jak jsme psal.
Zkontrolovanim tech dratu na 90% zjistis ze potrebuji obmenit ci spravit.

To same s pruchodkami na prednich dverich i kdyz tam je to mene casteji - nesly stahovat okna, naklapet zrcatka a cekam ze brzo jeste nepujdou zavirat dvere centralem (tento problem jsme jeste nastesti nemel):-).
pj
Profesionál
Profesionál

Vůz: XI HDI break, r.v.99; C4GP 2.0HDI BMP r.v.09

RELÉ

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Pia 4. Apr 2008, 9:01

to cvrček: Tak relátko jsem uľ objevil také a koukal se na něj...a vypadalo vpořádku, ale nemohu to tvrdit 100%, jelikoľ po elektrické stránce ho nemám jak odzkouąet, ale pořád mi to nesedí s tím stíráním u ostřiku...
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Pia 4. Apr 2008, 9:07

pj píše:
jakub_k píše:

Ano, muze to byt cokoli :-)
Ja mel tyto problemy a od te doby za vse muze pruchodka (mam X1 break).
1) nejdriv neslo 3 brzove svetlo - o tom jsme se dovedel az kdyz kamos za mnou skoro nedobrzdil - opraveno poprve
2) pak mi prestal jit sterac - fungoval jen kdyz jsem dal stirat s odstrikem a pak kdyz prselo tak mi zcela nahodne stiral i na prvni polohu - tj 1 za minutu pak 5 min nic pak dalsi minutu porad - to ale vim ze jsem neco nakladal a zatekla mi za tu pruchodku voda - po 1. oprave byla spatne zadelana - 2. oprava
3) pak mi sice prvni poloha fungovala ale zas mi nesel odstrik - takze 3. oprava tyden po te 2. oprave.

Jinac ty problemy 2 a 3 byly pred 1-2 lety tak snad je to jak jsme psal.
Zkontrolovanim tech dratu na 90% zjistis ze potrebuji obmenit ci spravit.

To same s pruchodkami na prednich dverich i kdyz tam je to mene casteji - nesly stahovat okna, naklapet zrcatka a cekam ze brzo jeste nepujdou zavirat dvere centralem (tento problem jsme jeste nastesti nemel):-).

Na průchodku se mi to nezdá, jelikoľ, tu jsem kontroloval, kdyľ jsem hledal problém s kontrolkou otevřených dveří (viz. jiná kapitola), a ľádný poruąený či načatý drát jsem nezjistil, ale jak říkám, zkusím t proměřit, při zapnutém obyč stírání zda mi jde dozadu ą»áva a při normálním, pak to proměřím před a za relé a uvidíme, jestli mi tam půjde proud, a pokud tam nebude, tak to bude v kabelu...
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Cvrček » Pia 4. Apr 2008, 9:18

No mě to začalo taky podobně. Stíralo jenom s střikem a pak po asi měsíci uľ vubec nic. Jenom čůrek od ostřikovače. Ale Moľná by to stálo za to vyndat a překontrolovat tu páčku. Není to nic těľkýho. Postup najdeą v sekci Jak na to,téma Rychlé cvakání přeruąovače blinkrů aneb oprava levé páčky. Postup je stejný. Je to práce tak na hodinku. Pokud nejsi neąika a při sestavování ti to vąechno sedne zpátky.
A myslím si,ľe na to relé nepotřebujeą ľádnou zkoąečku. Stačí sundat ten modrej kryt a podívat se jestli připojení kontaktu je v pořádku,nebo sou prasklý.
Nyní: Xsara Picasso 2,0 HDi r.v.2001 stříbrný tahoun. A bohužel věčná špindíra na podložkách s polepenou prdelkou. Těžko nás přehlídnete ;)
Dříve: Xsara Break 1,9TD r.v.1998
Obrázok užívateľa
Cvrček
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: Xsara Picasso 2.0 HDi , r.v.2001

měření a testy..

Poslaťod ToFra_XsaraBreak » Ned 6. Apr 2008, 21:00

Tak po dvou hodinách tu mám závěr z testování proudů vedoucích k zadnímu stěrači.

Pokud jsem to dobře pochopil, tak dozadu vedou dráty: stálé +, stálé -, stěrač +, stěrač+ostřik +...

stěrač a stěrač+ostřik jsou při vyplé páčce jako mínus (zkouąeno amatérskou zkouąečko (ľárovka).

Takľe pokud to dobře chápu, tak se stěrač spouątí přivedením + na relé, které vąe přepustí do motorku..a kostra je stálá a neměnná..(například u ąkodovky to bylo, ľe se stěrač pouątěl ukostřením..).

Pokud to co jsem výąe napsal je pravda, tak mi při přepnutí páčky na ouhé stírání nejde proud +...

Co jsem zkouąel dál, tak při sepnutí s ostřikem se mi oběví + na jednom kontaktu. Daląí test byl, zda je chyba v kabelu či spínači, pľe pokud není zaplý spínač, tak je na kabelu -, tudíľ by se při napojení stálého + a měnného stěrače (při vypnutí -) měla ľárovka rozsvítit...ale není tomu tak, coľ mi naznačuje, ľe je někde ľvejklý drát...kde jsou nejčastějąí místa?? Kudy vedou dráty od přepínače směrem dozadu a kudy vedou 5tými dveřmi u breaka??
ToFra_XsaraBreak
Zasloužilý přispěvatel
Zasloužilý přispěvatel

Poslaťod Rope » Ned 6. Apr 2008, 21:09

Ostřikovač je v pravém předním podběhu, takľe nepovede dozadu do dveří napájení. Protoľe je na zadní stěrač funkční jako cyklovač , tak bych viděl i jako moľný problém rele cyklovače zadního stěrače.Ale nevím jestli máą bsi.
Xsara picasso 1,6/80Kw, 3/2007, exclusive, panoramatická střecha, couvací senzory, barva červená lucifer, ledková denní světla a více info TU už bohužel Ex
XSARA II
Baffy 0
Viteon 0
Kleki 0
Obrázok užívateľa
Rope
V.I.P. & Xsamarád
V.I.P. & Xsamarád

Vůz: X picasso, 1,6 benzín

Ďalší

Späť na Elektrika

Kto je on-line

Užívatelia prezerajúci fórum: Žiadny registrovaný užívateľ nie je prítomný a 27 hostia